torstai 23. elokuuta 2012

Kestoilusta

Ai miten niin alkaa ajatukset olla tulevassa pikkusikkurassa kun postaustahti tihenee?

Eeliksen kanssa kestovaippailtiin heti alusta alkaen (tai no, ekat pari viikkoa mentiin kertiksillä kun totuteltiin ensin ihan vaan vauvan kanssa eloon) ja vuoden ajan meillä käytettiin kotona pääosin kestoja, öisin (pelkäsin liikaa vaipan vuotoa) ja reissuilla mentiin kertiksillä. Kun Eelis meni mummulaan päivähoitoon, halusi mummu kertakäyttöisiä vaippoja (koki kestot liian hankaliksi hoitopäivien ajaksi) joten nyt ei ollakaan sitten puoleen vuoteen kestoiltu. Ei meillä ole ollut sopivan kokoisia vaippojakaan puoleen vuoteen, laiskotti kai liikaa kun en viikonloppujakaan varten hankkinut isompia kestoja. Näin jälkeenpäin harmittaa vähän vaikkakaan en asiasta ole huonoa omaatuntoa viitsinyt potea.

Meillä Eeliksellä toimi parhaiten ImseVimsen vaipat (imuvaippoihin ompelin tarrat) kuorien kanssa. Lisäksi äiti ompeli muutaman kuoren ja kasan imuja (vanhoista froteepyyhkeistä), sekä kutoi kahdet villahousut jotka kuitenkin jäivät aika vähälle käytölle. Vuoden 2010 äitiyspakkauksen kestot olivat aika hanurista ja toimivat lähinnä viimeisinä keinoina jos kaikki muut oli loppu. Löysin kirppikseltä halvalla puuvillaisia nauhavaippoja, mutta ne eivät oikein toimineet, jostain syystä pissa haisi niissä todella voimakkaasti ja ne oli hieman hankalia käyttää (nauha piti pyörittää pyllyn alta ja laittaa solmuun eteen). Laitoinkin ne sitten eteenpäin aika nopeasti.


Kestoja meillä on oli sen verran vähän, että pyykkiä piti pestä joka päivä jotta vaipat riittivät (3-6 kg ImseVimsejä 11 kpl + kuoria 7 kpl, astetta isommalle vauvalle kuorivaippoja 8 kpl ja vielä isompia vain 4 kpl). Tämä oli kuitenkin ihan ok, sillä samaan koneeseen laitoin aina vauvan muunkin pyykin. Pääosin pesin vaipat 60 asteessa, silloin tällöin 95 asteessa, kuoret aina 40-60 asteessa ja harvemmin (laitoin käytön jälkeen kuivumaan ja pesin vasta useamman käyttökerran jälkeen tai heti jos tuli tahroja). Pari kertaa laitettiin harsoakin imuksi, siitä vaan tulee aika iso pakkura.

Minulle on ollut ilmiselvää kestoilla myös tulevan sikkuran kanssa. Kuitenkin epäilen, että nyt kestoja pitäisi olla enempi, jotta ei iske paniikki jos pyykkiä ei ehdikään pestä päivittäin. Asiahan ei ole minulle ongelma sillä pidän pyykinpesusta mutta aina ei välttämättä vaan ehdi tai jaksa. Lisäksi haaveilen että kotiin jäätyäni Eelikselläkin alettaisiin taas käyttää kestoja kotona ollessa.


Meidän kestot olivat hetken aikaa lainassa naapurissa jossa kestoilu ei kuitenkaan toiminut. Sanoivat kyllä että asiaan vaikutti myös se, että vauva itki paljon ja kestot lisäsivät taakkaa liikaa. 
Hetken aikaa netissä smurffailtuani olen (tällä hetkellä) vahvasti sitä mieltä, että taidan tilata eBaysta Babyland one-size kuorivaippoja. Imuja meillä on riittävästi (ja niitä saa helposti lisää vanhoista pyyhkeistä, äidillä kun on saumuri), nuo kuoret sopisivat sekä vauvalle että Eelikselle ja Verskin blogista luin hyviä kokemuksia näistä. Lisäksi ne ovat huomattavasti halvempia kuin mikään muu (suuret löydöt kun eivät juuri kohtaa minua, olen aina väärässä paikassa väärään aikaan ja kestolahjoittajia ei valitettavasti lähipiirissä ole, Eelikselle sain muutamia äitiyspakkauksen kestoja parilta kaverilta kun he eivät itse kestoilleet).

Täytyy perehtyä taas kestoiluun ajatuksella, sen muistan että imut kannattaa tytölle taitella erilailla kuin pojalle! Jos jollain on tarjota lisävinkkejä (tai kestoja hyvällä hinnalla) niin otan niitä mielelläni vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti