perjantai 13. tammikuuta 2012

Kehityksiä

Toissayönä katsoin, että mitä Eelis tuumaa jos en ole huoneessa kun poika on hereillä ja puuhailee pinnasängyssään. Puolisen tuntia Eelis leikki siellä, välillä koitti huudella vähän ja jatkoi taas puuhiaan. Kun huutelu alkoi olla itkuista, menin huoneeseen ja annoin tissiä. Siihen poika sitten nukahti vihdoin.
Tein saman viimeyönä. Homma toimii paremmin kuin jos jäisin huoneeseen, koska silloin Eelis pyytää koko ajan syliin ja pois ja hamuilee tissiä eikä nukahda. Nyt saan itse pötkötellä sängyssä (lämpimässä peiton alla) senkin ajan ja nukahdan takaisin nopeammin. Samalla Eelis oppii olemaan hetken aikaa iteksiin, ehkä joskus nukahtaakin sitten itse takaisin.

Eelis on alkanut kiinnostua ruokailuvälineistä. Kovasti haluaisi lusikkaa omaan käteen. Eilen kun ruoka ei maittanut, annoin lautasen (imukuppikiinnityksellä) ja lusikan, ja nokareen ruokaa. Kerran meni melkein lusikallinen ruokaa suuhunkin asti (laitoin ruoan lusikkaan), selkeästi Eelis tietää mitä pitäisi tehdä mutta koordinaatio ja taidot ei ihan vielä riitä.

Eeliksellä on nyt uusi lempikirja, sellainen kankainen puuhakirja. Heti aamusta sitä pitäisi lukea, Eelis hakee kirjan ja tuo sen luettavaksi. Usein vielä avaa sivun mitä haluaisi katsella. Osaa tunnistaa sukan (näyttää omaa sukkaansa) ja paloauton (hakee lelukorista oman autonsa) jotka on luukkujen alla. Kissakin on mieleinen. Maatilan eläimistä osoittaa lammasta kysyttäessä missä lammas. Selkeästi Eelis alkaa hahmottaa kuvia ja katseleekin nyt mielellään kirjoista selkeitä kuvia.

"Sanavarastokin" on karttunut, hattu (attu), kissa (kiss tai kissa), auki (aato), äiti, tissi, isi, mummu, ja viimeisimpänä kissa poffailee (kiss pff) :D Eelis myös puhaltaa kuumaa ruokaa. Karkeamotoriikassa taas ei ole nyt hetkeen tapahtunut mitään kun sanojen tapailu on ottanut vallan. Eelis on alkanut seistä ilman tukea aktiivisemmin ja välillä koittaa ottaa askelia mutta pääosin käyttää vielä tukea (edes henkistä, välillä pitää vain todella kevyesti kädestä kiinni).

Kissoista puheenollen, kollikissa oli pitkään tekemättä tarpeitaan lattialle mutta nyt se on taas alkanut. Mies haki hevoskuurin laajakirjoisempaa antibioottia eläinlääkärin määräyksestä (viimeksi lääkärissä käydessä annettiin kolmen viikon antibioottikuuri ja ultrattiin virtsakivien varalta, niitä ei ollut). Jos tällä ei helpota niin täytyy alkaa miettiä uutta mahdollista kotia kissalle, tai viedä lopetettavaksi. Vaihtoehtoja ei oikein muita ole, kukaan ei ota kissaa joka tekee tarpeensa sisälle, haaveena on jos löytyisi esimerkiksi maatilalta paikka jossa kissa voisi olla ulkona mutta pääsisi suojaan tarvittaessa. Suruttaa mutta Eelis tulee nyt ensin, ei ole turvallista jos kusta ja paskaa on lattialla, tai tavaroiden päällä! Verhot on pesty parikin kertaa, samoin matto. ja tossut. Äh! Toivottavasti tämä kuuri nyt auttaisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti