perjantai 14. lokakuuta 2011

Päivähoito

Tajusin tässä edellisen postauksen kirjoitettuani että tosiaan olen töissä vain neljä (enkä kolme niinkuin ensin väitin) kuukautta. Tuoksi ajaksi oli tarkoitus laittaa Eelis päiväkotiin, mutta tajusin ajatuksen järjettömyyden. Päiväkotiin meno on kuitenkin niin iso muutos pienen ihmisen elämässä, etenkin kun päiväkoti johon hakisimme on iso. Eelis ehtisi sairastaa ensimmäiset kuukaudet ne pakolliset taudit ja tottua juuri uuteen elämään päiväkodissa, kun taas kiskaisisin pojan takaisin kotiin jäädessäni työttömäksi.

Äitini on sairaseläkkeellä (ollut jo useamman vuoden) ja kysyinkin varovasti voisiko äiti tulla hoitamaan Eelistä tänne. Maksaisimme pienen asunnon vuokran äidille, sillä neljä kuukautta on liian pitkä aika meille kaikille äidin asua meillä. Yön asiaa mietittyään ja isäni kanssa keskusteltuaan tänään äiti soitti, että kyllä, hän tulee hoitamaan ensi kevääksi Eelistä!

Suuri kivi putosi harteilta kun asia järjestyi. Nyt Eeliksellä on tuttu hoitaja ja kun oma äitini on hoitamassa, voin luottaa että Eeliksellä on kaikki hyvin.

Taloudellisestihan olisi halvempaa laittaa Eelis päiväkotiin, nyt kun tosiaan maksamme äidin asunnon vuokran täällä, lisäksi pitää hommata huonekaluja (saamme osan anopilta kun he ovat juuri uusimassa osaa huonekaluistaan). Mutta Eelisken parastahan tässä ajatellaan.

Paremmin ei olisi päivähoito järjestyä!

3 kommenttia:

  1. Jopas järjestyi näppärästi!

    VastaaPoista
  2. Muistakaa hakea kaikki kotihoidontuet ja yksityisenhoidontuet ja semmoset, ni ne auttaa vähän kulujen kanssa!

    VastaaPoista
  3. Juu, haetaan kaikki mahdolliset tuet, yksityisenhoidontukea ei taideta saada kun ei makseta äidille palkkaa, mutta kodinhoidontuki kattaa sitten ainakin osan asunnon vuokrasta :)

    VastaaPoista