keskiviikko 3. elokuuta 2011

Kesäkuulumisia

Niin se aika rientää eteenpäin. Vajaa kuukaudessa Eelis on oppinut ryömimään (pää laitetaan maahan ja sitten jaloilla punnerretaan peppu ylöspäin ja mennään eteenpäin), istuu tuen kanssa, kellahtelee joka suuntaan ja tykkää jäädä kyljelleen "sulttaaniasentoon". Ei enää vain huutele vaan on alkanut käyttää suutaan, päivittäin kuullaan mam mam mam mam. Konttausasentoon päästään hyvin mutta siitä eteneminen ei vielä onnistu.

Eelis pyytää syliin levittämällä kätensä ja nojaamalla kohti syliä, katselee ympärilleen ja on kiinnostunut kaikesta (ei helpota syömistä kun pienetkin äänet täytyy tarkastaa). Soseita on maisteltu muutama viikko, vielä tämän kuun meinasin täysimettää. Porkkanalla aloitettiin, mutta se ei tehnyt kauppaansa. Pidettiin muutaman päivän tauko ja koitettiin kukkakaalia. Parin päivän harjoittelemisen jälkeen Eelis tajusi miten soseita syödään. Nyt ollaan maisteltu myös keltaista porkkanaa (miedomman makuista kuin normaali oranssi), seuraavaksi suunnittelin tavallista porkkanaa, parsakaalia ja kesäkurpitsaa. Maistettiin vadelmaakin mutta siitä tuli näppyä poskeen.

Haaveilen sormiruokailusta soseiden ohella, meillä on kurkkua mutustettu muutaman kerran. Jos höyryttäisi kasviksia valmiiksi pakkaseen (laittaa voipaperin päälle, pakkaseen ja sitten rasiaan kun ovat pakastuneet, saa yksittäisiä paloja helposti), soseita tein isot satsit jääpalakuutioihin ja isompia annoksia pieniin minigrip pusseihin.

Öisin syödään 1-2 tunnin välein, vähän väsyttää välillä, mutta ei niin paljoa, että se haittaisi. Elän toivossa, että tuleva iltapuuro ensi kuussa helpottaisi yösyöntiä. Nukkumaan mennään nyt paljon aiemmin, seitsemän-kahdeksan aikaan ja päivisin nukutaan kahdet pidemmät (1-2 h) tai kolmet lyhemmät (vajaan tunnin) päikkärit. Jonkin aikaa nukuttiin ihan kahdeksaan asti, mutta nyt on herätty kakkaamaan kuuden jälkeen (tänään tajusin nousta ajoissa niin saatiin kakka pönttöön) eikä unet ole sitten enää jatkuneet. Pönttöön pissitään lähes joka kerta, pari kertaa on ollut ihan kuiva vaippakin vaipanvaihtojen välissä!

Pari kertaa ollaan nukahdettu ihan itsekseen pienen ölinän jälkeen, mutta vielä nukutaan mielellään tissille tai syliin. Jos menee yliväsyneeksi, on nukkumaanmeno hankalampaa. Pari kertaa on iltaunille menoon mennyt tunti! Ajattelin yrittää alkaa opettaa itsekseen nukahtamista, mutta Eelis ei taida olla vielä valmis. Enkä halua tehdä nukkumaan menemisestä levotonta ja epämiellyttävää (kellekään meistä).

Mies oli kesälomalla muutaman viikon, käytiin mökillä ja oleiltiin kotona. Nyt tekee puoliviikkoisena jonkin aikaa, kunnes töissä alkaa olla taas vipinää. Itse olen yrittänyt välillä ajatella töihin paluuta, mutta se ei miellytä yhtään, ei tippaakaan. En osaa enkä halua ajatella vielä meneväni töihin, kun Eeliksestä erossa olo tuntuu (henkisesti) liian vaikealta, etenkin kun imetän vielä. Ehkä ajattelu on helpompaa sitten kun syödään enempi kiinteitä. No, onneksi töihin paluu tapahtuu aikasintaan vuoden vaihteen jälkeen. Tosin, olen jo miettinyt jääväni hetkeksi kotiinkin...

Mutta nyt siivoilemaan kun Eelis vielä nukkuu hetken. Hiljaiselo blogin puolella jatkunee vielä tovin, jotenkin olen mukamas niin kiireinen että ei ehdi!

3 kommenttia:

 1. Hihi, sulttaaniasento on varmaan huippu! :)

  Ootko kuullut saako raejuustoa tai sellaista antaa sitten kun lapsi syö jo lehmänmaitoa? Tuli mieleen sormiruokailusta.

  VastaaPoista
 2. En oo kuullut mitään erityistä raejuustosta, joten miksipä ei. Se voi kyllä olla vain vähän liian pientä sormiruokailuun, kun ei ne hitulat tahdo isommankaan näpeissä pysyä :D varmaan isommat juustonpalat sopii paremmin.

  VastaaPoista
 3. Totta :)
  Ajattelin, että raejuusto vois olla jees lapselle, jolla ei vielä ole hampaita, kun sen saa muhjuksi ikenilläkin.. Mutta taitaa olla aika pientä hippua :)

  VastaaPoista