perjantai 29. huhtikuuta 2011

Neuvolaa ja pissiä

Tänään oli aamusta neuvola, ensin keskusteltiin arjesta ja kysyin apua tissivaivaani. Ei kuulemma oikein muuta osaa neuvoa kuin desinfioimaan nänniä ja tarvittaessa laittaa bacibactia siihen, jos se tiehyttukos yrittää vain uusiutua. Aloitin desinfioinnilla, aina imetyksen jälkeen. Katsotaan mihin sillä päästään.

Heijasteista tuli vielä vähän moronia ja askeleita, mutta molemmat alkavat jo heiketä. Hienosti seuraili katseellaan helistintä ja sai neuvolantäti muutamat hymytkin. Vähän nosti päätäänkin mahallaan, vaikka alkoikin heti kitistä kun laitettiin mahalleen. Paino on 5,8 kg, joten ei ihme että 3-6 kg vaipat käyvät pieniksi! Nyt ollaankin sitten hetki ilman kestoja että saadaan tuo yksi paketti kertiksiä kulutettua pois. Pituuskin oli 57,5 cm, laitoin 56 cm bodyt pois kun alkoivat kinnata jo kertiksienkin kanssa.

Jälleen neuvolatäti ihmetteli sitä että Eelis ei nuku pidempään kuin 3 tuntia, ja kehoitti kokeilemaan yöllä sitä, etten syöttäisikään Eelistä kun se alkaa öhistä. No, kokeiltu on ja itkuksihan se sitten menee. Tuttikaan ei siirrä öhinää kuin kymmenisen minuuttia eteenpäin. Itse en vieläkään koe asiaa ongelmana, onhan Eelis vielä niin kovin pieni. Ja vaikka suurin osa ilmeisesti nukkuukin jo pidempiä pätkiä tässä vaiheessa, niin meidän Eelis ei niin tee, ja niin se vain nyt on. Katsotaan myöhemmin josko ne unet siitä pitenisivät.

Saatiin myös rota-rokote ja sehän maistui! En tiedä oliko se niin nannaa vai mikä on ollut mutta Eelis on ollut koko päivän todella aurinkoinen ja hyväntuulinen. Nauroi todella paljon kun isi tuli kotiin eikä normaalia iltakitinää ole ollut nimeksikään! On nukkunut kahdet päikkärinsä lähelle kolme tuntia ja nukahtanut ilman sen suurempia nukutteluita.

Ja sitten se Suuri Tapahtuma! Äitini opetti minulle miten vauvaa pissitetään vessanpönttöön, oli puhetta siitä jo aiemminkin mutta pidin sitä huuhaana näin pienillä. Mutta niin Eelis vain pissasi pari kertaa mummulassa, joten jatkoin pissittämistä sitten tietysti kotonakin. Ja nyt joka kerta kun pissi vaan on tullut, on se tehty pönttöön! Ja tänään tehtiin pönttöön kakkakin! Voi että kyllä tämä mamma oli niin ylpeänä että :D Tosin osa kakasta tuli hoitopöydälle ison pissin jälkeen (jälkimmäinen tehtiin siis pönttöön), odotin että kakkaamiseen tuli tauko ja taas mentiin pöntölle. Ja sinnehän lörähti niin että raikui!
Mieskin onnistui pissittämisessä tänään ja oli kovin polleana hänkin onnistuttuaan (eilen ei onnistunut vaan pissi tuli hoitopöydälle). Mitään pakkopullaa pissittämisestä ei olla tehty eikä tehdä, jos pissi ei tule "oikeaan aikaan" niin sitten ei tule. Eihän se kukkokaan käskien laula.

Uskomatonta että viikonloppuna on vappu! Eihän se voi olla toukokuu jo ovella! Ihanaa kuitenkin että kesä tekee tuloaan :)

2 kommenttia:

  1. Neuvo se pissittäminen meille muillekin! Saisko siitä kannatteluotteesta vaikka kuvan? Mä oon saanu Liljan pissimään (ja joskus kakkaamaan) lavuaariin vaan pyllypesujen jälkeen satunnaisesti... alkuun melkeen joka kerta, mut nykyään tuskin koskaan enää.

    VastaaPoista
  2. Toki saa! Minäpäs yritän värkätä postauksen mahdollisimman pian kuvien kera :) Toivottavasti siitä olisi apua teillekin!

    VastaaPoista