sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Vierailupuuska

Eilen meillä olikin yhtäkkiä vierailijapäivä. Anoppi ja hänen miehensä tulivat puolenpäivän jälkeen, höpöteltiin hetki ja mentiin kaupungille syömään. Tultiin meille takaisin jälkkärikahville. Höpöteltiin vielä hetki ja sitten he lähtivät. Kovasti olivat innoissaan odottamassa uutta tulokasta :)

Vajaan tunnin päästä siitä ystävä tuli kahden lapsensa kanssa kylään, syötiin vähän lisää herkkuja, etsittiin kissoja, höpöteltiin ja katseltiin muumeja. Oli varsin mukavaa, lapset olivat aika piristäviä ja huomasin, kuin mieskin oikein skarppasi! Oli todella rentona lasten kanssa ja ihan omasta aloitteestaan vuorovaikutuksessa heidän kanssaan.

Illalla tuli kyllä nopeasti väsy ja nukuin yön melkoisen hyvin. Vähän heräilin raaputtelemaan, mutta nukahdin todella nopeasti takaisin. Näin unta, että istuin meidän sohvalla, kun maha yhtäkkiä "romahti". Se romahdus oli niin voimakas, että ilmeisesti putosin sohvalta, koska olin yhtäkkiä kontallaan lattialla. Se ei ollut varsinaisesti kivuliasta mutta aika epämiellyttävä tunne. Huutelin miehelle. En tiedä oliko vielä samaa vai eri unta, mutta olin taas sairaalalla synyttämässä. Mieslääkäri kysyi valkovuodosta (jos vaikka olisin sekoittanut sen lapsiveteen, joka ilmeisesti oli mennyt) ja sitten uneen sisältyi kuvottavia eritteitä, joista en sen tarkemmin kerro.
Heräsin, ja tunsin edelleen pienenä jälkitunteena sen mahan romahduksen. Kertasin unta niin, että muistaisin sen aamulla. Uni tuntui jotenkin merkitykselliseltä. Aamulla kun nousin, menin ensimmäisenä peilin eteen, ja kyllä vain. Maha on tallessa, mutta rintojen ja sen väliin mahtuu lähes koko kämmen. Meillä siis laskeuduttiin yöllä vähän alaspäin. Varmistin vielä mieheltä aamulla, että onko se maha hänen mielestään laskeutunut, vai kuvittelinko vain. Kyllä se kuulemma on.

Kysyin, että tietääkö mies mitä se tarkoittaa ja hän vastasi "Se alkaa olla ilmeisesti nyt valmis? Huuuuiii!". Äidiltä meni mahan laskeutumisesta päivä, kun synnytys käynnistyi. En nyt tiedä että laskeutuuko tämä tästä vielä enempi mutta vähän olen kyllä innoissani :)

1 kommentti: