perjantai 28. tammikuuta 2011

Koska se syntyy?

Tänäänpä kävin piipahtamassa töissä. Menin aamulla miehen kyydissä, tein hommia, juoruilin, kävin lounaalla, tein vähän töitä lisää ja kahvittelin. Lopulta lähdin kotiin poliisiaseman kautta, kävin vihdoin hakemassa pysyvän ajokortin. Nyt kyllä väsyttää, huomaa että olen ollut koko päivän jalkeilla.

Toissayö meni taas vähän huonommin kun ajattelin olla laiska ja käydä suihkussa vasta aamulla. Virhe. Sitten kutisin taas koko yön. Heräsin kymmeneltä huoltomiehen soittoon, "olen siinä 5 min päästä". Tuli korjaamaan meidän takapihan uloimman oven lukon, ovea kun ei saanut auki ollenkaan. Hyvin ehdin saada vaatteet päälle ja miehen aamupalatiskit koneeseen. Nyt toimii ovi taas, saa vaunut sisälle ja ulos sitä kautta paremmin kuin rappusia pitkin etuovesta.

Viimeyön nukuin yllättävän hyvin. Alkuun jalat kutisivat, mutta kutina laantui onneksi lopulta. Yöllä heräilin jokaiseen kääntymiseen, mutta nukahdin pian takaisin. Pääosin lantion alue kutisi tällä kertaa.

Eilen pohdittiin myös nimiä miehen kanssa, meillä on nyt kaksi vaihtoehtoa etunimelle. Katsotaan miltä myttynen sitten näyttää. Vai näyttääkö kummaltakaan!

Synnytys onkin ollut nyt mielessä paljon. Se vähän jännittää, tai tällä hetkellä pikemminkin se, että koska se alkaa. Äitini sai esikoisensa (pojan) kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa, heräsi aamulla seitsemältä viimeiseen työpäivään, meni vessaan ja ihmetteli kun ei se pissa ikinä lopu. Silloin siis menivät lapsivedet. Ei mitään ennakoivia merkkejä synnytyksestä. Lapsi syntyi yhden jälkeen samana päivänä. Maha oli laskeutunut paria päivää aiemmin, mutta senkin äiti tajusi vain siitä, että tukiliivit eivät saunan jälkeen menneet enää päälle. Toisesta lapsesta (poika) äidillä oli supistuksia pari päivää ennenkuin lapsi syntyi, kolme viikkoa ennen laskettua aikaa.

Sinänsähän nämä eivät tarkoita mitään, vaikka ilmeisesti synnytykset ovat äidillä ja tyttärillä usein samankaltaiset. Mitä en sinänsä kuitenkaan usko, kun yhdelläkin ihmisellä synnytykset voivat olla niin erilaiset. Silti halusin kysyä äidiltä hänen aiemmista synnytyksistä. Silti olen yrittänyt jollain lailla valmistautua siihen, että myttynen saattaa putkahtaa maailmaan jo parin viikon sisään. Samalla yritän kuitenkin pitää mielessä, että saattaahan se mennä maaliskuun alkuunkin. Ja tässä on se jännitysmomentti. Kun en tiedä koska se tapahtuu ja millä lailla. Tunnenko mitään ennakoivia merkkejä vai meneekö lapsivedet vain yhtäkkiä? Supistelenko pari päivää vai saanko lapsen saman vuorokauden sisällä kun synnytys alkaa?

Olen hieman jännittynyt, toisaalta haluaisin myttysen jo meidän kanssa kotiin, mutta samalla tulee aina ajatus "en ole vielä valmis!". En kuitenkaan haluaisi myttysen tulevan ulos kuin aikaisintaan kahden viikon päästä (rv 38), sillä vaikka 37 viikolla syntyneet ovatkin kuulemma jo täysiaikaisia, minusta tuntuu, että monella sillä viikolla syntyneellä on ollut pienenä hengitystieinfektiot voimakkaampia kuin viikkoa myöhemmin syntyneillä. Ja tämä perustuu siis työkollegani poikaan ja keskustelupalstan erään mamman kertomuksiin :D Vaikka eihän sitä tiedä, kaikki on niin vauvakohtaista. Voihan se lapsi olla kehittyneempi kuin mitä viikot antaa ymmärtää.

Nyt on pari päivää ollut välillä aikamoista paineen tunnetta alapäässä. Etenkin iltaisin harjoitussupistukset saavat koko mahan kovaksi, päivällä ne ovat useimmin toispuoleisia ja miedompia. Nyt on välillä ollut iltaisin myös maha kipeä, kuin olisi syönyt tulista ruokaa ja maha olisi hieman sekaisin siitä. Ja minä en ole syönyt tulista ruokaa, eikä maha ole sekaisin. Mahassa tuntuu myös tila loppuvan, liikkeet tuntuvat paljon voimakkaampina kuin aiemmin. Tässähän eletään ihan lopun alkua!

2 kommenttia:

  1. Mä odottelen kans aika malttamattomana jo... Mulla on nyt se 2 viikkoa la:han, mut luulen et yli mennään. Mulla kun ei just paineen tunteita ole ollut ja vaan muutama supistus, jotka on pikkusen sattunu. Terkkariki sano, että vaavin pää liikkuu vielä eli ei oo tod kiinnittyny. Mulla on kyllä rd:n takia viikko la:n jälkeen kontrolliaika jolloin ehkä käynnistetään synnytys jos siltä näyttää, mut toivosin et vaavi tulis "itekseen" ennen sitä kuitenkin. Haluisin just kokea sen yllätyksen siitä kun synnytys alkaa!

    Pakko myöntää et nyt ku Odotuksellisessa elämässä on päästy vauva-arkeen ni oma kärsimättömyys on aika paljon lisääntyny :)

    VastaaPoista
  2. Eipä se pää välttämättä kuulemma edes kiinnity ennenkuin synnytys on käynnissä :) Kieltämättä Verskisen pieni suloinen vaavi aiheuttaa kärsimättömyyttä, minäkin haluuuun! ;)

    VastaaPoista