maanantai 31. tammikuuta 2011

Ihanan verkkainen mammaloma

Olin rohkea ja jätin viime yönä antihistamiinin ottamatta. En tiedä johtuiko siitä vai mistä, mutta nukuin vähän levottomasti, ja valvoin yöllä pari tuntia. Kutinaa oli vähän enemmän, mutta ei pahasti, uskallan olla siis ilman lääkettä yön :) Huomasin myös, että nenä oli taas tukossa, ilmeisesti antihistamiini auttoi siihenkin.

Tänään jaksoin myös aloittaa päivän "normaaliin" aikaan. Jäin torkkumaan vielä siksi aikaa kun mies aamupuuhaili, ja hetken aikaa vielä koitin hakea hyvää asentoa miehen lähdettyä töihin, mutta lopulta nousin yhdeksän maissa.

Normaalista aamusta huolimatta en ole tehnyt taaskaan mitään koko aamupäivänä. Kikkailin tunnin verran turvakaukalon kanssa (tutkailin sen erilaisia asentoja ja säätöjä) ja lopulta laitoin sen pois pakattuani hoitokassin (jossa on jo vauvan kotiutumisvaatteet valmiina) sen sisään. Mies voi sitten vain napata sen mukaansa kun tulee hakemaan meitä kotiin.

Eilen ostettiin kaupasta trip mehuja ja kuivattuja hedelmiä sairaalakassia varten. Tänään voisin tehdä listaa mitä pakkaan kassiin ja pakata sen kun sille päälle satun. Eilen tutkailin pakkasta ja olen ollut mukavan viisas kaukaa. Pakkasessa on muutamaksi päiväksi sosekeittoja siltä varalta, että en jaksa tehdä ruokaa. Päätinkin tässä, että laitan yhden annoksen pakkaseen viikolla tekemistäni ruoista. Mietin myös, että pitäisiköhän sitä leipoa pakkaseen valmiiksi pullaa tai jotain muuta tarjottavaa vieraiden varalle... Vaikka (kuten synnytysvalmennuksessa meitä valistettiin) vieraiden kuuluisi nyt tuoda kaikki syötävät, niin jotenkin se pieni kodin hengettären ääni tuolla nupissa nalkuttaa, että pitäisi olla jotain tarjottavaa talonkin puolesta. Ja mielellään itse tehtyä, vaikka äkkiähän tuo mies kipaisee lähikauppaan ;) Mutta leipominen on kivaa ja siinä olisi nyt päivälle ajankulua.

Vaikka olen nyt ollut mammalomalla kaksi viikkoa, en ole päässyt tylsistymään. Olen ottanut ihanan rennosti (jopa liian, välillä tuntuu että olen ihan laiska!) ja tehnyt vain pieniä asioita. Kun tällä viikolla saisin tuon työhomman siihen vaiheeseen, että voisin jättää sen tarvittaessa muiden käsiin, niin olisi yksi suuri asia pois mielestä ja harteilta. Kodin pikkuaskareet vievät yllättävän paljon aikaa, kun tekee ne rauhassa ja ihan vähän kerrallaan. Jotenkin en usko että pääsen edes tylsistymään, vaikka myttynen ei tulisikaan ennenaikaisena. Kyllä sitä aina jotain kaappia keksii siivota ja järjestää ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti