torstai 14. lokakuuta 2010

Säilytystilat ajatuksissa

Tänään jäin kotiin lukuhommiin. Jostain syystä olen aina ollut huono lukemaan töissä. Kirjastossa ja kotona se onnistuu, mutta työhuoneessa on liian levotonta. Joku liikkuu koko ajan selän takana tai ramppaa muuten vain eestaas. Sähköposteja tulee vahdattua kymmenen minuutin välein ja ajatus ei pysy kasassa.
Kotona pystyn keskittymään lukemiseen ja saan saman verran teksitä luettua neljässä tunnissa (mukaanlukien tauot), kuin kahdessa päivässä töissä. Aivot eivät kuitenkaan pysty sulattamaan liikaa tietoa kerralla, etenkään uutta sellaista, joten kotonakaan en juuri koskaan jaksa lukea sitä täyttä työpäivää, eli kahdeksaa tuntia. Mutta miksen voisi käyttää tuota aikaa sitten muuten hyväksi? Tehdä muita työjuttuja tai kotijuttuja jos työjutut ei enää inspiroi. Paljon tehokkaampaa ajankäyttöä joka tapauksessa.

Nyt on vähän pidemmän tauon paikka, kun huomasin että luen ja luen tekstiä mutta ajatukset on paikkojen järjestelyssä ja pienten askareiden kimpussa, eikä itse tekstissä. Suunnitelmissani on laittaa tänään "jääpuikkovalot" ulos, kun kerran iltaisin jo jo kovin pimeää ja tänään on saatu sitä luntakin tänne. Samalla siirrän lyhdyn etupihalle roikkumaan. Pitäisi käydä ostamassa muutama kanervakin ja vaihtaa ne nyt pakkasten puremien kehäkukkien ja ahkeraliisojen tilalle. Matotkin voisi rullata pois patiolta ennenkuin ne jäätyvät. Samalla saisin happihyppelyn, joka ehkä virkistäisi aivoja taas lukukuntoon.

Ajatuksissa on nyt myös säilytystilojen lisääminen. Meillä on tällä hetkellä portaiden alla tila, johon saisi pienellä vaivalla helposti lisää säilytystilaa, jos sinne ostaisi Elfan laatikoston ja pari hyllyä. Tällä hetkellä siellä on kaksi baarituolia (jotka ovat jääneet sinne sen jälkeen kun ostimme keväällä ruokapöydän), jumppapallo, yksi romulaatikosto (sisältää siis miehen tavaroita, se laatikosto on se romu) ja kissanhiekkalaatikko. Näistä tuoleista pitäisi päästä eroon (olisi ehkä helpompaa jos tekisi asian eteen jotain), samoin siitä romulaatikostosta (menee suoraan roskiin kunhan saadaan vaihtoehtoinen paikka sisällä oleville tavaroille). Kissanhiekkalaatikko mahtuu siellä olemaan joka tapauksessa, vaikka sinne tulisikin hyllystö. Ja Elfan systeemiä siksi, että rakensimme siitä pienen vaatehuoneemme ja laitoimme pari hyllyä ja laatikoston parvelle ja ne ovat olleet verrattomat! Ja Elfa kestää ikuisesti, vaikka onkin kalliimmanpuoleista.
Saa nähdä koska saamme tämän projektin toteutusvaiheeseen, suunnitelmissa se on ollut jo kauan, nyt vain taas ajatuksissa.

Mutta nyt happihyppelylle takapihalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti