sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Aamupaino

73,2 kg. Edelleen hieman liikaa, katsotaan mitä huomenna sanovat neuvolassa kun otan painon puheeksi. Toisaalta pelottaa ja ahdistaa vahtia painoa kun kyseessä en ole vain minä, en yksin uskalla alkaa laihdutella tai kuureille. Anonyymin vinkistä voisin tiedustella miten voisin turvallisesti vähentää hiilareita... Pelottaa vain että teen vääriä ratkaisuja.

Vähän vielä jatkan tätä ajatusta. Syön jo paljon täysviljaa, ja kotiin ostan aina täysjyvämakaronia (jota syön harvoin) ja jos ostan vaaleaa leipää (todella harvoin), on sekin aina täysjyvää. Ruokalassa syön usein perunaa, sillä pidän perunasta enemmän kuin riisistä. Ohraa on tarjolla aika harvoin, pitänee siirtyä siihen jos sitä vain on. Kotona syön vaihtelevasti perunaa, riisiä (johon lisään linssejä tuomaan ravintoaineita) ja nuudeleita (täytyy siirtyä täysin täysjyvään näissäkin) ja harvoin pastaa/makaronia. Ehkäpä voisin vähentää näiden määrää ja lisätä salaatin määrää...

Työmatkalla minulla oli mahdollisuus mittautta erilaisia arvoja verestä, ja tottakai tein sen.

Hemoglobiini A1c oli 5,7 % (kertoo veren sokeripitoisuudesta pidemmältä aikaväliltä, normaaliarvo 4,9-5,9 %).
Kokonaiskolesteroli oli 6,91 mmol/l (suositus alle 5 mmol/l), tosin "hyvän kolesterolin eli HDL määrä oli yli 2,59 mmol/l (suositus yli 1 mmol/l), joten kokonaiskolesteroliarvo minulla ei kerro totuutta.
Ja veren triglyseridipitoisuus oli 0,85 mmol/l (normaali 0,45-2,6 mmol/l), joten sekin oli hyvä.
Kaikki arvot mitattiin ilman paastoa, olin ollut syömättä noin kaksi tuntia.

Tässähän tämä sunnuntai meneekin, pohdiskellessa ruokavaliota :) Illalla Body Balanceen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti