maanantai 27. syyskuuta 2010

Neuvola vol 2

Tänään oli taas neuvolakäynti. Odotin sitä todella paljon tuon painoasian takia, mutta onnekseni en saanut haukkuja vaan päinvastoin! Ilmaisin heti huoleni painon ja verenpaineen suhteen ja mittaustuloksiksi saatiin 73,3 kg ja 143/79. Korkeat molemmat, mutta paino on kuulemma ihan hyvä eikä tarvitse huolehtia siitä ylimäärin. Verenpainekin on korkea, mutta on korkea luonnostaankin, eikä noussut ylimäärin raskauden aikana. Kuitenkin olisi hyvä jos saisin mittarin jostain lainaan niin, että voisin mitata verenpaineet myös kotona pari kertaa ennen seuraavaa käyntiä, jotta nähtäisiin onko ne kotioloissa matalammat vai korkeammat. Täytyy kysyä olisiko jollain töissä lainata muutamaksi viikoksi mittaria.

Kuunneltiin tietysti myös sydämen sykkeet ja eipä niitä meinattu ensin saada kuuluviin kun myttynen vain pisti potkien anturia :D Terkka naureskeli, että kyllä elämää kuuluu olevan mutta siitä huolimatta pitäisi saada se sykekin kuulumaan. Saatiinhan sieltä lopuksi todella vahva syke, jälleen se 140 saatiin arvoksi. Kohtu oli kuulemma korkeammalla kuin olisi olettanut, mutta vastaa ihan viikkoja. Istukka taitaa sijaita edessä äänistä päätellen.

Kivi putosi harteilta tuon painon ja verenpaineen suhteen, kun en saanutaan rankkaa tuomiota niistä. Käskettiin olla huolehtimatta ja seuraamatta liikoja, vaikka seurata täytyykin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti