perjantai 11. kesäkuuta 2010

Kiukku

Tänään ohjelmassa oli aamulla auttaa kollegaa töissä. Sen jälkeen kiiruhtaisin hieman myöhäiselle lounaalle ja laittaisin valmiiksi ensi viikolla lähtevän paketin. Maanantain nimittäin olen koko päivän auttamassa samaista kollegaa enkä ehdi mitään muuta. Kolmelta piti vielä käydä tekemässä yhdet pikaiset mittaukset paketin lähetystä varten. Tarvitsemani laite sijaitsee toisella puolella kampusta työpaikastani. Lähdin hieman ennen kolmea laitteen luo, olin vasta analysoinut maanantaina sillä näytteitä ja se antoi kauniita käppyröitä ja sitä oli helppo käsitellä.

Pääsin paikan päälle ja valmistelin näytteeni. Ja sitten se paskavehje ei toiminut! Olin aikalailla epätoivoinen ja lähes kyynelehdin laitteelle kiukkuani. Tietenkään paikalla ei ollut enää laitevastaavaa ja hetken aikaa käytävillä huudeltuani sain apua intialaiselta tyypiltä (ja voi vitsi mutta heidän aksenttiaan on aina yhtä vaikea ymmärtää). Hänkään ei osannut sanoa mikä laitetta jurppi. Puoli viisi pääsin lähtemään takaisin työpaikalle. Arvatkaa vaan jurppiko minuakin. Kihisin niin kiukusta lähtiessäni, että unohdin työavaimet sinne laitteen luo (en ikinä unohda mitään). Ja kaikki ovet joka suuntaan olivat tietysti lukossa.

Pääsin siivoojan avulla takaisin työhuoneeseeni ja soitin työkaverille, jonka tiesin olevan laitteen suunnalla, mutta hänen avaimillaan ei päässyt laitteelle asti. Siellä on sitten avaimet maanantaihin asti. Täytyy koittaa onnea josko ovet olisivat silloin aamulla auki. Tai että joku muu sattuisi olemaan sillä suunnalla ja toisi avaimeni. Tai jotain. Jäi analyysit tekemättä, vaihtoehtoina on tehdä ne huomenna (se intialainen sanoi olevansa töissä silloin joka tapauksessa ja lupasi testata laitteen, ja laittaa minulle sähköpostia josko saisi sen toimimaan), maanantaina illalla TAI mennä sitten tiistaina, ensimmäisenä vapaapäivänäni, töihin.

Mikä ihana päätös perjantaipäivälle. Päätin, että tänään en tekisi enää yhtään töitä. En halunnut avata edes konetta, joten kävimme kaupasta hakemassa salmiakkia (ja postista kirjapaketin) ja löhösimme sohvalla katsellen LOTR Kuninkaan paluun kommenttiraitaa (käsikirjoittajat + ohjaaja). Torkuin hieman ja olo parani jäätelön ja muiden herkkujen avulla. Sain Espritiltä -20% kupongin, ja pistesaldostani uupuu enää muutama piste platinajäsenyyteen (jolloin saan jonkin synttärilahjan!) joten päätin tilata alennuskorista itselleni muutaman löydön. Toivottavasti olisivat kivoja.

Voisin mennä nukkumaan, huomenna on uusi ja toivottavasti parempi päivä. Onneksi asioilla on taipumus järjestyä, jos joudun menemään tiistaina töihin, palaan lomalta vasta päivää myöhemmin. Joten ihan oikeasti kyse ei edes ole kovin suuresta katastrofista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti