torstai 3. kesäkuuta 2010

Ajattelua

Haaveiluistani inspiroituneena suunnittelin mielessäni (toivottavasti) tulevaa lastenhuonetta. Koska en edelleenkään halua muuttaa, suunnittelin lastenhuoneen pieneen tilaan. Olen myös sen verran pihi, että mitään kovin kallista en aio hankkia. Tosin en mitään sekundaakaan, ja silmää pitää miellyttää myös.

Olen ajatellut, että haluaisin ensin ihan peruspinniksen, josta saisi säädettyä pohjan ja laidan korkeutta, ja otettua toisen laidan kokonaan pois yöksi. Olen ajatellut, että pinnis tulisi meidän makkariin sängyn viereen niin, että vauvaa olisi helppo imettää tällaisesta pinniksestä nousematta sängystä. Pinniksen päälle tulisi liikuteltava hoitopöytä, sillä meillä ei ole keittiötä lukuunottamatta vaipanvaihtoon sopivaa tasoa. Olen myös ajatellut, että ostaisin pinniksen mahdollisesti huuto.netistä, sillä sen käyttöikä on kuitenkin huomattavan pieni, (olettaen että meille tulee vain yksi vauva nyt tähän syssyyn). Syöttötuoliksi haaveilen kuitenkin vähän kalliimpaa investointia, Stokke Tripp Trappia... Tosin sehän ei ole pelkkä syöttötuoli vaan jatkaa elämäänsä tavallisena lapsen mukana kasvavana tuolina.

Mutta niin, siihen lastenhuoneeseen. Meillä on pienehkö työhuone, jossa on tällä hetkellä iso kirjahylli, iso kirjoituspöytä ja iso kissojen kiipeilypuu. Yhdellä seinällä on ikkuna, jonka molemmin puolin on metrin verran seinää. Yhdellä seinällä on kaksi ovea, toinen portaikkoon ja toinen vaatehuoneeseen. Ikkuna ja ovet ovat vastakkaisilla seinillä, joten kokonaisille seinille ei voi laittaa mitään kovin pitkää tavaraa. Kirjahylly ei ole kovin syvä ja mahtuu täydellisesti paikalleen, eikä sovi muun asunnon sisustukseen (koska se on vaaleaa puuta) joten en aio siirtää sitä muualle (edes suunnitelmissani). Kissankiipeilypuun saa siirrettyä joko ulos kissanhäkkiin tai parvelle, joten sille on vaihtoehtoinen paikka. Työpöydästä en ihan heti olisi luopumassa, tosin se on aivan valtava, joten se täytyy joko mahduttaa meidän makuuhuoneeseen, tai varastoida. Joten nyt meillä on yksi lastenhuone kalustusta (ja lasta) vaille.

Ajattelin ensin pinnikseksi tavalliseksi sängyksi muuntuvaa sänkyä, mutta haluaisin käyttää myöhemmin lattiatilaa enemmän hyödyksi. Joten päädyin puoliparvisänkyyn:


Sängyn alle mahtuisi siis esimerkiksi lelulaatikko:


Ja joku tuoli tai tämä aivan mahtava Dodo-kiikkutuoli:


Tosin parvisängyn pitäisi oikeasti olla vaaleaa puuta tai valkoinen huoneen kirjahyllyn takia. Ja joku ratkaisu pitäisi keksiä koululaisen työpöydäksi, tosin onhan niitä pieniäkin koulupöytiä olemassa. Ja teini-iässä lapselle pitäisi ostaa taas uusi sänky parven jäädessä pieneksi. Mutta sitten voisi ostaa kunnon joustinpatjan, joka kestäisi opiskeluajankin.

Näiden lisäksi löysin yhden MustHave jutun, Nido-luolan:


Kaikki kuvat lastenhuone.fi

Että tällaisia ajatuksia tällä kertaa. Joskus aloin katsella myös rattaita, mutta pian turhauduin tuotteiden määrään. Yllättäen Stokken rattaat miellyttivät eniten, mutta hinta on päätä huimaava... Jokin yhdistelmä, johon saisi kantokopan ja myöhemmin tavallisen kopan ja sitten rattaat kiinnostaisi, mutta miten lie kestää monen vuoden käyttöä, ja mikähän mahtaa olla hinta? Tulleekohan sen halvemmaksi kuin ostaa erikseen, kun kuitenkin olen ajatellut myös kantoliinojen käyttöä. Sekä kestovaippailua.

Suuret on suunnitelmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti