sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Hautajaiset

Oli raskas reissu mutta nyt se on ohi. Torstaina karattiin töistä hieman aiemmin, jotta päästiin lähtemään ajoissa matkaan. Käytiin kaupan kautta hakemassa valkkaria, juustoja ja keksejä. Miehen sisko ja hänen poikaystävänsä saapuivat paikalle myös illalla, vaihdettiin kuulumisia viinilasien äärellä puoleenyöhön asti. Kaikki nukkuivat yllättävän hyvin, aamulla aamupalan jälkeen alkoi valmistautuminen hautajaisiin. Käytiin hakemassa mummi, joka kaikkien suureksi yllätykseksi oli täysissä tamineissa, vaaleat hahtuvat kiharrettuna, valmiina meitä odottamassa. Istuttiin hetkeksi alas, ennen kuin suunnattiin kappeliin.
Noin puolet miehen sukulaisista oli kuulleet meidän naimisiinmenosta, neljäsosa ei edes tervehtinyt ja loput luulivat meitä sisaruksiksi. Ilmeisesti eivät ole nähneet miestä ja hänen siskoaan ihan hetkeen. Se siitä rouvasolosta.
Pappi oli mukava ja koko siunaus- ja kahvitilaisuuden ajan hermolla. Siunauksessa myös minä tirautin monet kyyneleet, hyvästelin samalla äidin parhaan ystävän. Kahvitilaisuudessa luin adressit ja mummi oli tyytyväinen kun sai istua papin, lastenlasten ja lastenlasten siippojen kanssa samassa pöydässä. Kaikki meni hyvin. Tilaisuuden loputtua vietiin mummi takaisin kotiin ja istuttiin vielä hetki. Ennen lähtöä annoin lämpimän halauksen mummille, joka ihan oikeasti vastasi haliin. Kahdeksan aikaan illalla palasimme anoppilaan ja meitä odotti kahvikonjakit ja -viskit, sekä lämmin sauna. Anoppi kertoi mihin miehen isä kuoli ja muisteli miehen siskon kanssa viimeisiä hetkiä isän kanssa. Mies kun ei halua muistella niitä aikoja, vielä ainakaan. Väsymys oli suuri ja kaikki meinasimme nukahtaa seisaalteen. Kävimme nukkumaan puolenyön aikaan, yö nukuttiin hyvin ja seuraavana aamuna aurinko paistoi sadekuurojen lomassa. Söimme vielä kunnon ruuan ennenkuin lähdimme ajamaan takaisin kotiin.

Ihanaa kun on vielä tämä sunnuntai aikaa vain olla. Nukuin 12 tuntia joten taisin olla vieläkin vähän väsynyt. Vielä kaksi viikkoa ja sitten alkaa kesäloma! Levitimme eilen sohvasängystä pedin ja teimme siihen pesän. Miehen ehdotuksesta emme purkaneet sitä LOTR II jälkeen, vaan aiomme tänään katsoa siinä lisää Sormusten Herraa. Suunnitelmissa on katsoa sama elokuva ohjaajan ja kirjoittakien kommenttiraidalla. Luulen, että pyykkien pesun lisäksi emme siivoa tänään. Se jääköön viikolle.

Tänään taitaa olla kp 12, joten mahdollisuuksien päivät ovat taas käsillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti