torstai 13. toukokuuta 2010

Aurinko aurinko (lättyjä) paistaa

Ihanaa, ulkona paistaa aurinko ja on niin lämmintä <3


Tänä aamuna olin ensimmäistä kertaa pitkästa aikaa itse hereillä seitsemän aikaan. Menin kyllä ennen kunnon väsymystä nukkumaan, vaikkakin nukahdin ihan heti. Torkuin kuitenkin vielä puoli yhdeksään asti, kunnes oli jo ihan pakko nousta pissalle. Minulla on aina aamuisin vessahätä, sillä en käytännössä koskaan nouse yöllä pissalle. Nyt kuitenkin aamuisin on ollut jopa normaalia suurempi hätä, harvoin tuntuu että olen näin räjähtämispisteessä. kp 23 menossa, mahassa on ollut jonkinmoisia juilimisia mutta ei mitään mainittavaa. Nännit ovat edelleen kuin vereslihalla. Ja maha on turvonnut, tänään ehkä vähän vähemmän.


Päästimme kissat heti aamusta valjailemaan. Aamupalan jälkeen päätin ulkoiluttaa myös taimiani.


Piti myös lannoittaa ulkokasvit, mutta ei meillä ollutkaan enää kanankakkaa, vaikka olin ihan varma, että sitä olisi jäänyt yli viime keväästä. Istutin myös häiden narsissit maahan. Viime syksynä laitoin narsissinmukulani maahan, mutta kissa kävi kaivamassa ne ylös, joten eihän ne selvinneet. Jospa ne nyt saisivat juurtua rauhassa kun on vielä varretkin jäljellä. Kukkapenkistä alkaa puskea vihreää ylös. Myös rikkaruohoja.


Myös viime loppukesästä kasvipenkistä löytämäni ruusu on hiirenkorvalla. Entiset asukkaat eivät ilmeisesti juurikaan hoitaneet kasvejaan, ja tarha-alpi oli päässyt valloittamaan suuren osan kukkapenkistä niin, että se peitti ruusun. Löysin sen vasta loppukesästä kun päätin karsia tarha-alpia rankalla kädellä ja siirtää sen kuolleen pensaan paikalle. En viitsinyt vielä alkukesästä tai edes kesällä tehdä mitään, sillä halusin ensin nähdä, mitä kaikkea kukkapenkistä puskee ylös.
       

Nurmikollamme kasvaa yksi sininen kukka, jonka nimeä en tiedä. Se oli siinä viime keväänäkin, aina ihan yksin. Mutta samalla kohdalla.


Ihanaa kun pyykit on kohta pesty ja siivosimmekin jo, voi loppupäivän rentoutua ja viikonloppuna ei tarvitse siivota. Oikein ihanaa helatorstaita kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti