lauantai 27. maaliskuuta 2010

Puuhalauantai

Nyt saa kevätaurinko paistaa täysillä! Pesin nimittäin tänään ikkunat ja on taas raikas olo kotona. Innostuin aamulla ja jopa pesasin lattiat ja kävin ravistamassa matot ja sohvan tyynyt ulkona (mies kyllä avusti kiltisti :). Vähän silläkin siivosin kunnolla, ettei ensi viikonloppuna tarvitse miettiä siivousta.

Meillä kävi myös vieraita tänään, työkollegani 1,5 vuotiaan poikansa kanssa. Ovat käyneet täällä kerran aiemminkin ja voi että! Olin niin ylpeä meidän kissoista! Tähän mennessä kollipoika nyt ei ole tajunnut mistään mitään eikä ole mitenkään erityisesti pakoillut pienempi ihmisiä, mutta meidän tyttö on tosiaan ollut ihan piilossa ja suhissut jos ollaan menty liian lähelle. Tänään kissat olivat ulkona kun vieraat saapuivat ja tulivat sisälle vasta sitten. Pienempi kissa tuli sisälle ensin ja meni pöydän alle tuolin päälle piiloon, mutta kun poika kävi kurkkaamassa kisulaista, ei meidän tytteli kuin vähän peruuttanut pienten sormien ulottuvilta. Yhtään ei suhistu eikä juostu heti ensimmäisen tilaisuuden tultua yläkertaan karkuun! Ihan mahtavaa!

Poika viihtyi täällä vallan mainiosti, erityisesti nyt kun olivat tuoneet omia leluja mukaan. Kirjasta minulle näytettiin kissa ja tähti. Käytiin taas puistossakin ja mies yllätti minut täysin kun vastasi myöntävästi kun kysyin lähtisikö hän meidän mukaan puistoon! Mies oli muutenkin tavallista enemmän vuorovaikutuksessa pienen pojan (lapsen) kanssa. Ei kuitenkaan niin paljoa ymmärtänyt, että kun vahti hieman pojan perään meidän akkojen juodessa kaffetta, pitäisi pienen lapsen mukana mennä ylös asti samaan huoneeseen eikä vain jäädä portaisiin seisomaan ja tuijottamaan pojan perään. Vähän meinasi pientä alkaa pelottaa kun ei ylhäällä ollutkaan sitten ketään ja tuli äitiä ikävä. Sanoinkin sitten miehelle että pitää olla vuorovaikutuksessa ettei pientä ala pelottaa. Onneksi pojan äiti tietää meidän "tilanteen" ja on ihan mukana vauvakuumeilussani ;)
Ulkona oli kuitenkin aika ikävä viima, joten emme olleet puistossa ihan kamalan kauaa. Mutta kiltisti kitisemättä mies jaksoi olla meidän kanssa (kanssa yksi iso lapsi :D). Kyllä tämä lapsikoulutus tästä vielä etenee!

Siivousurakan päätteeksi aion käydä saunassa, laittaa vähän naamaan naamiota ja rentoutua elokuvan parissa, jalkavoiteet varpaissa, peiton alla teemuki kädessä. Ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti