torstai 11. helmikuuta 2010

Terveysfriikki

Tänään mittasin painoni pitkästä aikaa. Olo on jostain syystä turvonnut (menkkamaiset kipuilut jatkuneet epäsäännöllisesti, voi olla että olen vain neuroottinen noron suhteen ja kuuntelen vatsani liikehdintää liian tarkasti) mutta painoni on tippunut! Eilen myös huomasin yhtäkkiä illalla, että rintani ovat hieman erinäköiset. Tuntuu että rintojen raskausarvet on hävinneet (teininä turposin rinnoista nopeasti ja siitä lähtien rinnoissani on ollut  isojakin raskausarpia) ja jotenkin ne ovat ehkä kiinteämmät. Ja taas jossain mieleni syövereissä pieni ääni huutaa raskausoireita! Voi kun olisikin... :)

Mutta tuosta painon tippumisesta tuli mieleeni; Olen jossain määrin terveysfriikki. Pidän liikkumisesta ja harrastan sitä ajoittaan paljonkin, ja tykkään pohdiskella ruokien energia- ja ravintosisältöä.

En syö punaista lihaa laisinkaan ja ruoansulatukseni on toiminut paremmin siitä lähtien kun lopetin punaisen lihan syönnin. Olo on myös paljon kevyempi. Siinä sivussa pienennän hiilijalanjälkeäni ja olen hieman ekologisempi :)


Pidän noin kerran-pari vuoteen ruokapäiväkirjaa ja tarkistan että kaikki on kunnossa. Suosittelen tätä lämpimästi, muutaman viikon ajan kun jaksaa nähdä vaivaa sen ylläpitämiseen niin näkee heti onko parannettavaa ja missä. 55-60 % hiilihydraatteja, 30 % proteiinia ja 15 % rasvaa, sekä vähintään 25 g kuituja päivässä kaikesta mitä suuhunsa laittaa. Monta ateriaa päivässä ja herkkuja silloin tällöin kohtuudella. Itse käytän aina entistä kuntoportaalia apunani.

Itse syön yleensä aamiaiseksi neljän viljan puuroa veteen keitettynä kera marjojen (itse poimittuja) sekä kupin kahvia. Aamukahvitunnilla syön hedelmän ja juon puolisen kuppia kahvia. Lounaan syön yleensä työpaikan kahvilassa (puolet lautasesta salaattia!). Usein vielä ennen kotiin lähtöä (erityisesti jos menen kaupan kautta) syön hedelmän. Kotiin päästyä syön päivästä riippuen lämpimän ruoan tai vain leipää tai jogurttia. Jos illalla on treenejä tiedossa syön kevyemmin, jotta mahassa ei ala myllertää. Vielä iltapalaksi syön joko lämmintä ruokaa tai kevyemmin riippuen edellisestä ateriastani. Viikonloppuisin syön herkkuja, joskus viikollakin jos oikein tekee mieli.

Olen periaatteessa ikuinen laihduttaja, mutta en ihan sanan siinä merkityksessä. Oma painoindeksini on 25 plusmiinus jotain. Tämänhetkisenä tavoitteenani on pudottaa pari kiloa ja kiinteyttää kroppaa. Aikarajaksi olen asettanut hääpäivän, tosin en ota tästä kamalan suurta stressiä. Lihas painaa enemmän kuin läski, joten en tuijota vaakaa orjallisesti. Minulla on se rasittava vatsamakkara josta joskus haluaisin eroon ja silloin tällöin saan kohtauksia ja kuvittelen käsieni olevan läskit. Useimmiten olen kuitenkin ihan tyytyväinen itseeni.

[Kuvan pikkukisu oli meidän harjoituskisu ennenkuin saimme pennut kotiin. Ostin sen joskus miehelle postista kun se kolhati minuun täysin. Sen tassuissa on pienet magneetit ja se on aina roikkunut jossain miehen tietokonepöydän lähettyvillä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti