torstai 18. helmikuuta 2010

Ommoolommoo

Tänään oli mukavan rauhallinen päivä. Olin töissä vain aamupäivän, lähdin puoli kahdeltatoista parin työkaverin kanssa kuuntelemaan päivämatineaa. Kaupunginorkesteri ja sinfoniaorkesteri soittivat yhdessä ja pianisti Iiro Rantala vieraili konsertissa myös. Ohjelmaan kuului Edward Elgar: Pomp & Circumstance nro 1, George Gershwin: Rhapsody in Blue ja Jean Sibelius: Finlandia, sekä yksi ylimääräinen soolo Iiro Rantalalta (en muista kappaletta enää). Oli kyllä mahtava yksituntinen, nautin kovasti.

Konsertin jälkeen jäin kaupunkiin hoitamaan asioita. Kävin varaamassa korjaussovituksen hääpukuun, kysymässä korsettia puvun alle (ei ollut vielä uusia korsetteja saapunut, uusi reissu ensi kuussa), ostamassa miehelle huomenlahjan (konjakinlämmitin konjakkilasilla nahkaisessa nimikoidussa kotelossa), ostamassa hääkoristeluita, shampoota, hoitoainetta ja muuten vain kiertelin kaupungilla. Lisäksi vein vihdoinkin hääkutsut postiin. Ihanaa omaa aikaa, vaikka jalat kipeytyivätkin kävelystä. Osuinmyös sopivasti paikalle ja näin suurimman osan penkkariautoista. En ainakaan myönnä koskaan olleeni yhtä meluisa ja typerän näköinen :D

Kävin Hairstoressa ostamassa Schwarzkopfin Bonacure hairtherapy shampoon ja hoitoaineen. Kun ostin vielä kolmannen tuotteen samaa sarjaa, sain kaiken 15 euroon! Myymälä on lopettamassa joten tuotteet olivat jo valmiiksikin alennuksessa.


Olin jo joskus aiemmin ostanut hiuksiin jätettävän hoitoaineen (turkoosi suihkupurkki), mutta tukkani on kovin kuiva (ja luonnonkihara) joten tarvitsin lisäkosteutta poispestävästä hoitoaineesta. Ja myyjä kehui kovasti tuota "sealed ends" tököttiä latvoihin.

Ruokakaupassa himoitsin leipätikkuja ja päätin olla maksamatta maltaita tikuista joita osaan tehdä itsekin. Leipaisin siis illalla vielä leipätikkuja. En muuten ehtinyt treeneihin.

Leipätikut
3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl ohrajauhoja
vajaa 1 dl sokerijuurikas kuituja
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä
juustoa
mausteita
siemeniä


Sekoita hiiva lämpöiseen veteen, lisää osa vehnäjauhoista, suola ja sokeri. Tee jauhoseos muista kuivista aineista ja vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi öljy ja anna taikinan kohota. Tee taikinasta haluamasi kokoisia tikkuja leivinpaperile ja anna kohota. Voitele tikut öljyllä (itse voitelin kananmunalla kun jääkaapissa oli yksi kananmuna joka piti käyttää pois) ja mausta haluamallasi tavalla. Itse käytin raastettua juustoa, seesamin siemeniä, Afrikka mausteseosta sekä Roasted garlic & pepper mausteseosta erilaisina kombinaatioina. Paista 225 C 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti