lauantai 27. helmikuuta 2010

Kiirusta

Olipas taas kiireinen lopetus viikolle. Kävin eilen töissä vain parin tunnin ajan ja lähdin sieltä suoraan kokoukseen toiselle paikkakunnalle. Olin aivan haltioissani, sillä aurinko paistoi ja keli oli ihan mahtava! Olin menossa ensin ystäväni luokse juoruilemaan ja tiesin käveleväni jonkin matkaa ulkona. Mutta kas kummaa, saapuessani perille ilma oli ihan harmaa ja lunta sateli hieman. Höh!

No mutta näinpä ystäviäni myös kokouksen puitteissa ja sain hyvää ruokaa. Matkasin vielä illalla takaisin kotiin.

Tänään kävin taas parin tunnin ajan töissä, huomennakin täytyy viettää siellä pari tuntia. Ajattelin olla sitten ensi viikolla yhden päivän kotosalla ja tehdä rauhassa täällä esitystä yhteen tulevaan konferenssiin. Tämä päivä onkin sitten työnteon lisäksi mennyt kotihommissa. Pesin/pesen pyykkiä, siivoilin ja vaihdoin vihdoin zamioculcakseni kahteen pieneen ruukkuun. Siirsin ne samalla olohuoneen ikkunalle, josta ne saavat nyt enemmän valoa. Josko ne nyt siitä innostuisivat.

Mies teki meille tänään ihan mahtavaa ruokaa. Marinoi kanan minuuttipihvejä puoli tuntia soija-cherry-paahdettu sipuli-seoksessa ja paistoi ne. Lisukkeeksi meillä oli riisiä johon oli lisätty punaisia linssejä ravintoarvon parantamiseksi ja jämäsalaatit jääkaapista. Salaatin päälle ruiskautin hieman balsamiöljyä.


Jälkiruoaksi oli kahvia ja amarettoa, sekä Jauhot Suussa blogista löydettyjä moussekakkusia. Ihan yhtä hienoja kerroksia en saanut aikaan. Meille tulee huomenna vieraita, joten leivoin noita mahtavia leivoksia. Tein kakut itseasiassa jo torstaina, kun en tiennyt vielä silloin tulevatko vieraat tänään vai huomenna, enkä eilen olisi kerennyt leipomaan. Nauratti torstaina leivoksia leipoessani kun optimoin ajankäytön. Kotiin tultua leivoin pohjan ja laitoin ulos pakkaseen jäähtymään. Sitten tein ensimmäisen moussekerroksen ja laitoin taas ulos jäähtymään. Lopuksi kolmas kerros ja taas takaisin ulos. Yhteensä meni aikaa vähän päälle kolme tuntia. Tein ohjeella yhden kakun ja yhteensä 12 kpl "muffinia", pohjiin riitti yksinkertainen taikina mutta mousseja tein kaksinkertaisen määrän.


Suklaa-sitruunakakku

Suklaabrownies pohja
75 g suklaata
125 g juoksevaa margariinia
2 dl sokeria
1 iso tai 2 pientä kananmunaa (eli 1,5 kananmunaa)
1,5 dl vehnäjauhoja

Sulata suklaa margariinin joukkoon ja kaada ne sokerin päälle. Sekoita seos tasaiseksi ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää kananmuna(t) ja sekoita, lisää lopuksi jauhot ja paista irtopohjavuoassa tai muffinivuoassa 185 C 20 min.

Suklaamousse
100 g suklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1 liivate

Sulata suklaa, vaahdota kerma ja sekoita vaahdon joukkoon suklaa ja tuorejuusto. Liota liivate kylmässä vedessä ja sulata pieneen tilkkaan vettä. Lisää liivate vaahtoon ja kaada seos brownies pohjan päälle. Anna jäähtyä kunnolla.

Sitruunamousse
0,5 dl lemon curdia
2 dl kuohukermaa
4 rkl sitruunamehua
1-2 liivatetta

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon lemon curd. Liota liivate kylmässä vedessä ja sulata sitruunamehuun. Lisää liivate vaahdon joukkoon ja kaada suklaamoussen päälle. Anna taas jäähtyä kunnolla. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Nam! (Ohjeessa Jauhot Suussa blogin ohjeeseen verrattuna puolikas taikina pohjaa, mousset yksinkertaisina ja voin sijaan juokseva margariini.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti