maanantai 25. tammikuuta 2010

Työ

Olemme molemmat samalla alalla ja meillä on sama työnantaja, vaikkakin hyvin erilainen työ. Meillä on teoriassa tietty työaika päivässä, mutta käytännössä se on hyvin vapaa. Voimme mennä usein töihin mihin aikaan vain ja lähteä milloin huvittaa. Asioiden vain pitää valmistua ajallaan.

Käytännössä tämä toimii niin, että menemme töihin kahdeksaan aamulla ja lähdemme neljältä pois. Joskus, varsinkin minulla, on ylitöitä jotka on hoidettava ennenkuin voi lähteä. Näissä tilanteissa olen myöhempään töissä ja olen sitten sen ylimenneen ajan poissa töistä jokin toinen päivä. Miehellä hommat ovat usein sen laatuisia, että se 8h/päivä riittää.


Meillä molemmilla työnkuvaan myös kuuluu matkustelu ja saatamme olla ulkomailla jopa yli viikon (ilman toista). Tämä ei kuitenkaan ole ihan jokapäiväistä, molemmilla muutaman kerran vuodessa.

Molemmilla työnantaja ymmärtää lapsesta johtuvat poissaolot eikä niistä tule sanktiota.

Työ ei siis ole teoriassa esteenä. Teoriassa. Kuitenkin työn pitäisi edistyä (miehellä tämä ei ole ongelma, asiat pysyy kyllä hallussa isyysloman ajan :P) ja itse olen töissäni lähes korvaamaton. Asioita kyllä pystyy jossain määrin delegoimaan ja pystyn hoitamaan jotkin asiat kotona. Teen kuitenkin töitä mielenkiintoisessa projektissa ja itse haluaisin asioiden menevän eteenpäin. Kuitenkin tiedän, että maailma (edes se työ) ei kaadu poissaolooni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti