lauantai 18. helmikuuta 2012

Lusikka käteen

Niin ne viikot vierii.

Tällä viikolla Eelis lähti kävelemään. Ei ole kävellyt nyt paljoa kuin yhtenä päivänä (käveli useampaan otteeseen muutaman metrin matkoja) mutta seisoskelee ilman tukea paljon ja nousee lattialta seisomaan ilman tukea. Ottaa paljon parin askeleen pyrähdyksiä.

On alkanut harjoitella itse syömistä. Ollaan annettu lusikkaa käteen aina, nyt alkaa keskittyä itse syömiseen mutta pari päivää meni uutuudenviehätyksissä lusikan kanssa leikkiessä. Eelis osaa hahmottaa miten päin lusikkaa käytetään oikein (jos sanotaan että lusikka on väärin päin, kääntää sen toisin päin), laittaa lusikan lautaselle (tai maitomukiin) ja suuhun. Vähän täytyy auttaa lusikan ohjaamisessa suuhun että ruokanokareet pysyy matkassa.

Eelis osaa sanoa röhröh sialle ja kotkot kanalle. Paperihylsyt on töttöttöttö (töttörö) ja isoon leikkikulhoon pitää sanoa tööt tööt tai tuut tuut (se kaikuu). Eelis tuo kirjoja luettavaksi ja halii lelujaan. Tykkää kellahdella tyynyjen päällä lattialla ja "vikuroi" (niinkuin varsa laitumella :D). Vessasta pois tullessa täytyy saada itse sammuttaa valo ja useimmiten haluaa vetää vessanpöntönkin.

Potalla käydään monta kertaa päivässä ja edelleen pääosa kakoista tulee pottaan. Nyt Eelis on keksinyt että ähkimällä saa huomiota ja pääsee pois esim. ruokapöydästä jos syöminen ei enää kiinnosta :D Ollaankin nyt sitten aina ensimmäisellä kerralla viety potalle ja jos sinne ei tule mitään (tai Eelis alkaa tapella), palataan takaisin missä oltiinkin ja seuraaviin (yleensä heti alkaviin) ähkäisyihin ei reagoida. Nyt valeähkäilyt onkin vähentyneet huomattavasti.

Eelis nukkuu nykyään aikalailla koko yön heräämättä. Menee nukkumaan seitsemän aikaan ja yleensä herää kuuden aikaan. Parina aamuna heräili viideltä, lopulta puoli viideltä johon kävin toteamassa pojalle että nyt kyllä nukutaan vielä ja kippasin makaamaan. Jatkoikin sitten hetken huutelun jälkeen uniaan kuuteen.
Herää virkeänä höpöttelemään ja vaikka itsellä nouseminen kestää jonkin aikaa (jään yleensä kuuntelemaan hetkeksi heräsikö Eelis oikeasti, katson mitä kello on ja viruttelen ja yritän heräillä), leikkii Eelis sängyssään tyytyväisenä. Yleensä ottaa sukkia pois sillä välin.
Kun huoneeseen menee, hakee Eelis usein unilelun ja antaa sen minulle :)

Vielä viikko "äitiyslomaa", täytyy leivoskella ensi viikolla äidin avustuksella. Viikon päästä vietetäänkin ensimmäisiä synttäreitä!

1 kommentti:

  1. Ihana valeähkijä naurattaa täällä :D

    Me ostettiin tänään puolivuotiaalle potta. Mutta ei ole vielä toimintasuunnitelmaa sen suhteen :)

    VastaaPoista