lauantai 19. marraskuuta 2011

Pikapäivitys

Eelis on isänsä vapaiden kunniaksi omaksunut uuden rytmin. Herää vasta yhdeksältä! Yön aikana herää kolmesta viiteen kertaa, useimpina öinä vain sen kolmesti. Käy nukkumaan yhdeksän aikaan ja ensimmäinen herätys on kahden aikaan. Parina yönä on syönytkin vain kerran!

Huomaan itse olevani paljon pirteämpi ja jaksan valvoakin miehen kanssa illalla. Ei tässä univeloista vielä ole päästy mutta kyllä sitä hyvin saa itsekin jo nukuttua kun menee 10-11 aikaan illalla nukkumaan ja saa nukkua sinne ysiin asti. Yöllä herään edelleen Eeliksen itkuihin mutta useimmiten olen jo takaisin unessa ennenkuin mies palaa sänkyyn.

Eeliskin saa öisin enemmän unta. Plussaa siis kaikille :)

2 kommenttia:

  1. Hei! Tuli vain mieleen tuosta univeloista pääsemisestä psykan luennoilta mieleen jäänyt juttu. Nimittäin että univelkaa ei ole olemassa. Ihminen elää päivä kerrallaan eikä voi "maksella univelkoja" myöhemmin. Esim. jos on huono yö, ei seuraavana yönä tarvitse nukkua yhtään tavallista enempää univelan vuoksi, sillä joka yö riittää se sama määrä (yleensä aikuiselle n. 7h) unta aivojen palautumiseen.

    Tämä siis ihan vaan kun tuli mieleen ja halusin itsellenikin pukea ajatukset sanoiksi. Itse en todellakaan nuku tarpeeksi kun meidän vauva on herännyt nyt melkein pari kuukautta n. tunnin välein. Mutta heti jos on yksikin pidempi unipätkä tuntuu se voinnissa hurjasti. Ehkäpä joskus meilläkin omaksutaan uusi rytmi, toivossa on hyvä elää...

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista. Ehkäpä se on vaan se katkonainen uni mikä väsyttää, ei unen puute sinänsä. Eihän sitä voi varastoonkaan nukkua.

    Voimia heräilyyn, meillä se tunnin välein heräily kesti muutaman viikon (huokaus), mutta yhtäkkiä Eelis alkoi herätä enää kolmasti yössä!

    VastaaPoista