maanantai 19. syyskuuta 2011

Viikonloppureissu

Viikonloppu oli mukava mutta raskas. Eelis oli innoissaan kun oli yleisöä ja sylittelijöitä, esiintyi oikein kunnolla, niin junassa kuin ystävänikin luona. Päiväunet vaan olivat kovin lyhyitä (max. 45 min) ja yöunet katkonaiset. Toisen vauvan rutiinit kun menevät eri tahdissa, hän valvoi ja nukkui myöhään, heräsi kerran yössä syömään. Koska nukuimme samassa huoneessa, yritin pitää Eeliksen mahdollisimman hiljaisena ettei toinen vauva herää, toisaalta taas Eelis heräsi aina jos toinen vauva heräsi. Itse en saanut kunnolla nukuttua, vaikka menin aiemmin kuin muut nukkumaan, oli olohuone vierashuoneen vieressä, ja vaikka tytöt eivät kamalasti remunneet, niin kyllähän se häiritsi.

Mutta oli se silti sen arvoista, onneksi ei ollut viikonloppua pidempi reissu ;) Tosin, nyt Eeliksen nukkumaanmeno myöhästyi tunnilla, mutta vastaavasti Eelis nyt nukkuu lähemmäs seitsemää! Joten oli reissusta ihan konkreettista hyötyäkin :)

Nyt päätin taas jatkaa unikoulua, Eelis heräsi viime yönä pari kertaa syömään, vaikka ei ollut edes oikeasti kova nälkä. Ystäväni totesi että ei se Eelis ihan turhaan herää öisin syömään, hän oli kuunnellut kuinka ahnaasti Eelis söi yöllä. Yritän nyt lisätä päivällä ruoan määrää, nyt kun syöminen taas onnistuu hyvin. Siirsin välipalan ja päivällisen paikkaa ja nyt Eelis on syönyt liharuokaa viiden maissa, iltapuuro on uponnut silti todella hyvin kuudelta! Voisin alkaa antamaan välipalalla jotain kiinteää tissin lisäksi.

Lisäksi yritän päästä taas päiväuniin kiinni niin, että Eelis nukkuisi sen noin 1,5 h per päikkärit. Saa nähdä tarvitseeko silti kolmet unet vai mentäisiinkö kaksilla unilla. Yöt kun menevät aina paremmin kun päiväunet on olleet pidemmät.

Luin Pantleyn unikirjan uudestaan hakeakseni inspiraatiota ja muistutuksena että miten piti toimia. Nyt uudella innolla eteenpäin, ehkä osaan nyt paremmin toimia unikoulun kanssa kun osaan sanoa mikä toimii ja mikä ei, ja en ole enää niin kamalan väsynyt. Viikonloppuna oli myös mukava huomata, että meidän iltarutiinit todella toimivat, toinen vauva kun oli iltaisin vaikea nukutettava mutta Eelis taas nukahti nopeasti ja helposti. Täytyy aina välillä muistuttaa itseä mistä sitä on lähdetty, unikoulu on todella toiminut, hitaasti mutta varmasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti