keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Kiukuttelua

Hei meillä nukuttiin 7:20 asti tänään! Vaikka Eelis nukahti eilen jo (kuten normaalisti) seitsemältä. Heräsi yöllä syömään neljästi (edellisenä yönä seitsemän kertaa), viideltä otin meidän väliin nukkumaan kun meinasi mennä viiden minuutin välein kitinäksi, sain pari kertaa tökättyä tissiä suuhun ja sitten tosiaan nukuttiinkin yli seiskan! En muista koska viimeksi oltaisiin nukuttu näin "myöhään" aamulla :)

Ja kyllä kannatti lukea unikoulukirja uudestaan, nyt tajusin muutaman asian mitä en ollut aiemmin ymmärtänyt. Tajuamiseni ansiosta Eelis nukahtaa koko ajan vain paremmin lähes itsekseen, ei enää tissi suussa. Saan nostaa unisen mutta ei vielä nukkuvan pojan sänkyyn ilman vastalauseita, yölläkin. Ja pari kertaa vaikka Eelis on noussut konttausasentoon yöllä, on hän jatkanut silti unia itse. Ennen on aina tarvinnut auttaa! Kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu!

Eilen oli taas vähän vaikea iltapäivä, meinasi palaa käämi ihan täysin Eeliksen kiukuttelun kanssa. Tiedä sitten mistä herneitä meni nenään mutta päivällisen syömiseen meni tunti! Välissä pidin taukoa, rauhoitin itseni ja poikakin sai rauhoittua. Lopulta saatiin syötyä lautanen tyhjäksi, selkeästi oli nälkä mutta joku kiukutti. Ja itselläni oli huono omatunto kun hermostuin. Huoh näitä järjettömiä huono äiti -fiiliksiä.

Nyt on muutenkin alettu selkeästi kiukutella. Kiukutteluitku on ihan erilaista, pääosin sitä kuullaan vaippaa laittaessa (lopulta poika on puettava lattialla konttausasennossa) tai joskus syödessä. Niin se oma tahto vaan alkaa löytyä.

Tänään Eelis nousi kaikessa hiljaisuudessa tv-tasoa vasten seisomaan (on noussut kerran aiemminkin, yleensä nousee käsiäni vasten seisomaan) ja haki puisen junan, kyllä oli pollea poika :D Pikkuhiljaa kaatuminenkin alkaa onnistua, ottaa vastaan tai pyllähtää pyllylleen. Mutta vielä hetken saa tuo petauspatja olla lattialla.

Tänään onkin ihan vain kotipäivä, pesen pyykkiä ja möllötellään vaan sadepäivän kunniaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti