lauantai 10. syyskuuta 2011

Arkirutiineja vol. 6kk

Hohoijaa. No enää (vielä) ei edes väsytä niin pahasti.

Mutta muutamat viimeiset illat ovat olleet aika vaikeita. Jostain syystä Eelis herää kymmenen aikaan huutamaan kurkku suorana. Ja sitä kestää tunnin verran, rauhoittuu kyllä syliin eikä kaipaa tissiä, mutta kun laskee takaisin sänkyyn, huuto alkaa alusta. Myös yölliset hereilläolot ovat nyt lisääntyneet, Eelis herää noin puolenyön jälkeen, möyrii ja öhkii pinnasängyssä, välillä raivostuu kun laita ottaa vastaan. Tissitainnutus ei toimi, vaan täytyy odottaa että Eelis taas väsyy, noin tunnin päästä, syö ja nukahtaa.

Vaikka olen mennyt nukkumaan yhdeksän maissa, olen ollut todella väsynyt ja iltaa kohden kyrsä otsassa on vain kasvanut. Toissailtana piti jo käydä hakemassa mies hyssyttämään Eelistä kun meinasin ihan totaalisesti hermostua.

Lisäksi ruokailun kanssa on ollut tappelua ja jo valmiiksi kireä pinna on kiristynyt entisestään.

Päätinkin, että nyt koitan taas rauhoittaa yöt niin että saisin itse nukuttua vähän, annan suosiolla tissiä silloin kymmeneltä, vaikka tiedän, että Eeliksellä ei ole varsinaisesti nälkä. Sillä poika nukahtaa yleensä nopeasti ja jatkaa uniaan. Jatkan tiukempaa unikoulua sitten kun pinna kestää taas.

Lisäksi neuvolan ohjeiden mukaan lisään nyt Eeliksen aterioiden määrää. Aamupäivän hedelmäsose vaihtuu kasvislounaaseen, ja myöhemmin päivällä syödään lihakasvissosetta. Lisäksi lisään aamupuuron repertuaariimme. Samalla pienennän annoskokoja, jotta Eelis jaksaa päälle vielä hörpätä tissiä, että jää se "napostelu" pois. Kuulemma parempi hampaille näin.

Nyt meidän päivärutiinit näyttää suurin piirtein tältä, ajat saattaa vaihdella noin puolella tunnilla suuntaan tai toiseen (mennään lapsentahtisesti, Eelis vaan on aika kellontarkka):
klo 6 herätys
klo 7 aamupuuro + tissittely
klo 8 päikkärit
klo 10:30 lounas + tissittely
klo 12:30 päikkärit
klo 14 päivällinen + tissittely
klo 16:30 mahdollisesti päikkärit ja/tai tissittely
klo 18 iltapuuro (tissittely vasta iltapesujen jälkeen nukkumaanmenon yhteydessä)
klo 19 nukkumassa

Ainakin eilen toimi, Eelis oli rauhallisempi ruokailutilanteessakin ja mielellään tissitteli soseen päälle, mitä ei ole aiemmin jaksanut täyteen vatsaansa tehdä. Päikkäreillekin mentiin hyvin ilman tissiä. Jos Eelis nukkuu parin tunnin päikkärit, riittää kahdet päivässä, jos taas unet on tunnin mittaiset, tulee niitä kolmet.

Ja unikoulun yhteydessä luotu iltarutiini alkaa iltapuurosta, sen jälkeen ei enää leikitä vaan mennään pesulle (ja mahdollisesti kylpyyn, tosin se menee aina pötkyilyksi kun Eelis niin nauttii), sitten Eelis tulee viereeni meidän sänkyyn, imetän, luen iltasadun ja annan vielä tissiä ja sitten Eelis joko on jo nukahtanut tai räpeltää vielä hetken unileluaan ja nukahtaa lopulta. Siirrän pojan nukkumaan omaan pinnasänkyynsä, jossa hän nukkuukin koko yön, aamulla saatan ottaa hänet vielä viereeni nukkumaan jos Eelis vaan tissitainnutuksella jatkaa uniaan (siis jos herää viideltä aamulla).

Hyvin meidän arki oikeasti sujuu ja nautin kovasti tästä ajasta, ja huimasti ollaan paremmalla suunnalla unienkin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti