tiistai 23. elokuuta 2011

Uusi mersu!

Meillä on viimeisen parin kuukauden aikana ollut ongelma. Eelis kasvoi aikalailla ulos vaunukopasta (toimii kyllä turvaistuimena vielä) ja rattaista puuttui kuomu, joten se ei ollut sateella käyttökelpoinen (sadesuojaa kun ei saanut siihen) ja tuulelle kovin avoin. Mehän siis saimme nuo vaunut ystävältäni ilmaiseksi (olleet kahdella lapsella aiemmin ja hänen enonsa on vaunutehtaalla Barselonassa töissä, ovat myös saaneet vaunut ilmaiseksi).

Anopin mies lupasi ostaa meille uudet vaunut mikäli emme löytäisi rattaisiin kuomua, ja niinhän siinä kävi, että kuomua ei ollut saatavissa. Joten eilen sitten käytiin vaunukaupoilla. Löysin tarjouksen tarjouksesta (poistuva väri + pieni vekki kankaassa) Emmaljungan vaunupaketin 730 e (ovh hieman päälle 1000 e) johon ihastuin. Katselimme myös muita vaihtoehtoja, mutta hinnan kivutessa vastaavalla varusteilla (sadesuoja, jalkapeite yms.) lähemmäs 900 euroa, päätimme ottaa nuo Emmaljungat. Ja ai että ne on hienot! Nyt kelpaa kruisailla! Eelis mahtuu vielä hienosti näiden vaunujen koppaankin, tosin sitä ei saa kuin makuuasentoon.

Vanhat vaunut saavat hetken aikaa toimia matkarattaina (niin kauan kun turvakaukalo on käytössä), sen jälkeen laitamme ne eteenpäin.

Eilen näin erästä ystävääni pitkästä aikaa, hänellä on Eelistä 1,5 kk vanhempi poika ja oli kyllä niin ihanaa huomata kuinka vauvat nauttivat toistensa seurasta. Olimme kahvilla ja mummoilla oli hauskaa (niin oli meillä äideilläkin) kun pojat pomppivat vuorotellen, nauroivat ja juttelivat toisilleen.

Viime yönä sain nukuttua yhden kolmen tunnin pätkän, ja se tuntui ihan kuudelta tunnilta! Eelis heräsi pari kertaa vähemmän kuin aiempana yönä. Pari kertaa öhisi enemmän yöllä mutta nukahtikin pian takaisin ilman tissiä. Hienosti myös löysi itse tissille, keskellä yötä kun menivät sähköt joten en nähnyt yhtään mitään.

Tänään täytyykin ottaa Eeliksen puolivuotiskuva, vaikka virallinen päivä on huomenna. Mutta huomenna lähdemme vanhempieni luo puoleksitoista viikkoa, joten pieni blogihiljaisuus on luvassa.

1 kommentti:

  1. teidän poika on tasan 1 päivän vanhempi :) Hauska eurata teidän kuulumisia!

    VastaaPoista