sunnuntai 21. elokuuta 2011

Iltapuuhia ja kissalivohkaa

Eilen illalla olin itse tekemässä iltapuuhia Eeliksen kanssa, sillä mies lähti ystävien läksiäisiin. Iltapuuroilut sujuivat hyvin, mansikkakaurapuuro maistui, enkä sitten tyrkyttänyt väkisin enempää kuin mitä Eelis itse halusi syödä (söi vajaan desin verran). Yö ei sujunut kovinkaan paljoa paremmin kuin edellinenkään, mutta illan nukahtaminen sujui hyvin ja rauhallisesti. Iltapesujen jälkeen mentiin hämärään makuuhuoneeseen, laitoin Eeliksen unipussiin ja annoin unilelun käteen rutisteltavaksi. Sitten luettiin yksi satu. Hörppästiin maitoa ja luettiin toinenkin satu, samalla kun Eelis rutisteli ja natusteli unileluaan (Eelis tykkää pureskella jotain ruoan päälle). Taas hörppästiin maitoa runsaasti ja kolmas satu jäi vähän kesken, kun Eelistä alkoi väsyttää niin, että annoin vielä vähän tissiä. Otin sitten tissin pois Eeliksen suusta kun Eelis alkoi olla unelias, pari kertaa avasi laiskasti silmiään vielä mutta jäi siihen nukkumaan.

Eilen sattui vähän ikävästi, meidän toinen kissa karkasi toissayönä. Oli ulkohäkissä, mutta ei pyytänyt sisälle normaaliin tapaan, joten mies luuli kissan olevan nukkumassa kun meni itse nukkumaan (myöhemmin kuin me muut). Aamulla ihmeteltiin kun kissaa ei näy ja häkissäkään ei ollut ketään. Häkin yhdestä ylänurkasta löytyi aukko, josta kolli on jotenkin kummasti päässyt (ei oli kovin ketterä kissa) ilmeisesti ulos. Kävin huutelemassa lähikorttelin ympärillä kissaa pari kertaa päivän aikana, yhden kerran tein pidemmänkin lenkin. Normaalisti kolli (leikattu siis) on seitsemän aikaan illalla aloittanut ruoan pyytämisen, kissat kun ruokitaan aina kasin maissa. Mutta ei näkynyt kollia missään, kävin vartin välein huutelemassa seiskan-puoli ysin välillä. Aamulla kävin heti huutelemassa ja juuri tulin pitkältä lenkiltä, kävin haukkaamassa aamun raikasta ilmaa Eeliksen kanssa ja samalla huudeltiin kissaa.

Olen huolissani, sillä meidän kissat eivät ole ulkokissoja, eikä kumpikaan ole koskaan ollut näin pitkään ulkona. Tämä kolli ei vielä ole mikään välkyin tapaus, joten on voinut vaikka pelästyä jotain, pinkaista sattumanvaraiseen suuntaan ja eksyä. Elättelen toivoa että kolli joko löytää tiensä pian takaisin, joku on ottanut sen turvaan tai vienyt löytöeläinkotiin. Huomenna jos kissasta ei vieläkään kuulu mitään, soitan löytyeläinkotiin ja annan tuntomerkit sinne. Toivottavasti mitään ei olisi sattunut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti