keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Ekat rokotukset

Eilen neuvolassa meni vähän yli tunti! Juteltiin paljon rokotteista ja minulla oli muutamia kysymyksiä ihottumista ja päivähoidosta. Paino oli sataa grammaa vaille seitsemän kiloa, pituus tasan 60 cm. Rokotuksissa mies piti Eelistä sylissä kun itseäni vähän jännitti, ja ajattelin että poika saattaisi aistia sen minusta ja hermostua sen takia enempi. Samoilla itkuilla laitettiin molemmat piikit, kamalan pahasti Eelis ei siitä loukaantunut ja rauhoittui pian. Rota maistui taas hyvälle, Eelis imaisi sen melkein itse siitä tuubista :D

Ilta meni ihan normaalisti, Eelis tankkasi maitoa kun päivällä syömiset oli jääneet vähän vähiin. Ensimmäinen yöunipätkä olikin sitten huimat 4,5 tuntia! Kun vain itsekin olisin osannut nukkua sen, heräilin pari kertaa koittamaan onko Eelikselle noussut kuume ja muuten vain tarkistamaan että kaikki oli kunnossa. Seuraavan kaksituntisen sitten jostain syystä olin puolivalveilla, kunnes Eelis heräsi, siis ihan heräsi neljän aikaan aamusta. Ei nukahtanut takaisin vaan meinasi alkaa höpöitellä joten annoin tissiä ja vauva nukahti takaisin. Seitsemältä sitten herättiin (minua olisi vielä nukuttanut kovasti) kaikki.

Eelis oli hieman normaalia lämpimämpi mielestäni ja hieman itkuinen, normaalisti meillä ei aamulla itketä ollenkaan! Herääminenkin oli itkuista, ihan kuin Eelis olisi ollut vielä uninen mutta jokin herätti, eikä sitten enää saanut unen päästä kiinni. Peppupesujen jälkeen vaipan laitto itketti, vaikka koitin olla reisien kohdalla erityisen varovainen. Pistokohdat punoittavat kuin itikanpistot ja ovat näemmä ihan kosketusarat. Housuja en laittanut ollenkaan kun oli luvattu lämmintä muutenkin. Miehenkin mielestä Eelis oli tavallista kuumempi ja itku erilaisen kuuloista. Annettiin sitten täysi annos särkylääkettä (Panadolin oraaliliuosta) joka meni hyvällä halulla alas. Hajusta päätellen myös siinä on tilkka sokeria.

Söin aamiaisen ja hetken kuullostelin alkaisiko särkylääke auttaa, lopulta ei enää harmittanut vaan ihan naureskellen seurusteltiin kunnes Eeliskin sai aamupalan. Nukahtikin sitten tissille heti, laitoin housut päälle kun ikkuna oli auki (mikä aiheutti itkua vaikka normaalisti vaatteiden päällelaittaminen unisenakaan ei harmita). Vauva nukkui normaalin vajaan tunnin sijaan puolisentoista tuntia. Oli pirteämmän oloinen ja vaipanvaihdon jälkeen en enää laittanut housuja ollenkaan.

Käytiin laittamassa pyykit pihalle kuivumaan ja seurusteltiin, samalla söin oman lounaani. Eelis alkoi väsyä taas pian ja nukahti jälleen oman lounaansa jälkeen. Taitaa rokotokset ja/tai särkylääke väsyttää. No hyvä vaan että nukkuu kivut pois. Toivottavasti nuo pistoskohdatkin lakkaavat pian aristamasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti