torstai 21. huhtikuuta 2011

Jumppakuumetta

Paino on tasan samoissa lukemissa kuin viime viikolla. Olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että kiinteytymistä tapahtuu vaikka paino ei tipukaan. En ottanut kuitenkaan masukuvaa tältä viikolta, siinä ei ole muutosta havaittavissa. Ehkä ensi viikolla sitten taas.

Kahden viikon päästä olen vähän lupaillut itselleni meneväni jumppaamaan. BodyPump houkuttaa valtavasti, tahdon lihaksia! BodyCombat houkuttaa vielä enemmän, mutta tiedän etten vielä jaksa niin intensiivistä tuntia ja jostain luin, että kuutisen kuukautta pitäisi välttää hyppivää liikuntaa. Ihan niin pitkään en kyllä meinannut olla ilman Combatia, kunhan nyt saan ensin jotain kuntoa kasaan. Pumpin lisäksi ajattelin käydä kerran viikkoon BodyBalancessa. Kevyempää ja rentouttavaa. Jos kaksi-kolme kertaa viikkoon pääsisi jumpalle, olisi se aika rok! Mutta katsotaan nyt. Vaunulenkkejä aion jumpista huolimatta harrastella mahdollisuuksien mukaan päivittäin. Laitoinpa alkuviikosta nilkkapainotkin tehostamaan liikuntaa.

Olemme muuten heilutelleet peittoja jo toistamiseenkin, edelleen väliliha kinnasi vastaan enkä vieläkään erityisemmin nauttinut seksistä. Mutta ei ehkä sattunut yhtä paljon kuin ensimmäisellä kerralla. Kortsu vaan on ihan pypelistä, mutta harjoitellaan nyt äitiyspakkauksen ehkäisyt loppuun ja sitten aloittelen minipillerit.

Nappasin tänään vihdoin kuvan siitä meidän hoitopöydästä. Alaselkäsärky muuten loppui kuin seinään! Ja kätevästi saa kaiken laatikoihin käden ulottuville, vaatteet, vaipat ja harsot. Tausta on vanhan sängyn itsetehty sängynpääty, mutta toimii kivasti tässäkin.


Tällä viikolla otin käyttöön 60 cm bodyt. Vähän lisää värejä elämään! Kyllä 56 cm:kin menevät vielä mutta kestovaippojen kanssa alkavat kinnata. Ja tänään otin käyttöön isomman koon kestovaipatkin. Niitä ei ole ihan riittävästi vielä (vain 6 kpl), äitini lupasi tehdä niitä lisää. Mutta ImseVimsen (3-6 kg) vaippapaketti alkoi olla jo mahdottoman kokoinen kahden lisäimun kanssa. Isommat koostuvat äitiyspakkauksen kahdesta AIOvaipasta ja äitini tekemistä samankokoisista taskuvaipoista. Vähän siis muuttuu käytäntö vaippojen kanssa.

Eilen oli vähän ikävä ilta. Eelis oli miehen kanssa illan ja ei meinannut oikein rauhoittua nukkumaan. Mies sitten (minun mielestäni) vähän liian rajusti koitti vatkata Eelistä (rauhoittuu usein kun hyppyyttää pystyssä) ja sanoin miehelle että ei niin rajusti tarvitse, vauva ei ole lelu. Myöhemmin mies koitti jälleen rauhoittaa Eelistä peppuun taputtelemalla (röyhtäytysasentona ja nukahtamisasentona toimii jos toimii) ja alkoi jo taputella liian voimallisesti, jolloin hain vauvan pois ja tiuskaisin että annapa vauva tänne jos sitä on pakko alkaa hakkaamaan. Olin kieltämättä liian ilkeä mutta en voinut reaktiolleni mitään ja tapanani ei ole jankata samoista asioista, etenkään jos olen sanonut asiasta hetki aiemmin. Syötin vauvan ja menimme lattialle leikkimään ja Eelis oli taas tyytyväinen. Nukkumaan mennessä mies sitten itki sitä kun hän ei osaa eikä ymmärrä ja lohdutin häntä, että hänen täytyy vaan luottaa itseensä ja opetella. Minä olen päivät Eeliksen kanssa enkä siltikään aina osaa sanoa mistä tuulee ja iltaisin Eelis on aina levottomampi, ja on miehen kannalta ikävää että ilta-aika on arkisin se ainoa aika kun hän voi olla Eeliksen kanssa.

Vaikka täytyy kyllä sanoa, että miehellä olisi paljon petrattavaa vauvan kanssa olossa. Kyllä hän Eeliksen hoitaa varsin mallikkaasti, sitä en missään nimessä halua mollata, mutta se Eeliksen kanssa puuhaaminen on aika vähissä. Pääosin mies pitää Eelistä sylissään samalla kun istuu tietokoneen edessä pelaten ja netissä surffaten. Hyvin harvoin leikkii lattialla, vain silloin tällöin kohdistaa huomionsa täysin Eelikseen. Tiedän että miehelle se on vaikeaa ja hän ei osaa vielä olla vauvan kanssa, eikä osaa mieltää että Eelis kaipaa puuhailua vaikka ei vielä liiku tai puhukaan, saati istu tai ryömi. Luulen kuitenkin eilisillan olleen jonkinlainen herätys miehelle. Katsotaan nyt, en kuitenkaan halua neuvoa miestä liikaa enkä ohjata hänen tapaansa toimia, vaikka meillä olisi erilaiset tavat lohduttaa ja leikkiä Eeliksen kanssa, se ei tarkoita etteivätkö ne olisi ihan yhtä hyviä tapoja. Minä en ole aina (vaikkakin aika usein ;) oikeassa. Mieheni on kuitenkin (ainakin hänestä on tulossa) se paras isä!

4 kommenttia:

  1. Moikka!
    Voinko kysyä miksette oo ilman ehkäisyä? Jos haluutte ottaa varman päälle, ettet tuu raskaaksi heti uudestaan, niin ihan jees. Mietin vain onko neuvoloiden suhtautumisella ja toiminnalla eroja tms.. Itselläni kun on melkein päivälleen yhtä vanha poika kun sulla ja neuvolassa melkein pidettiin itsestäänselvyytenä, ettei aleta mitään ehkäisyjä käyttämään, kun uusi raskaus saa tulla kun tulee. Vuoden verranhan raskauksien välissä suositellaan taukoa, mutta meidän tädit ei pitäneet tavattomana pienempääkään väliä ja veikkaili että yleensä täysimetyksellä n. 10 kk menee ennen uutta raskautta (tietty aina poikkeuksia on suuntaan ja toiseen).

    Meillä oli päivä eroa lasketulla ajalla, joten blogistasi on hauska lukea, miten muualla toimitaan samanikäisen vauvan kanssa. Mainioita hetkiä vauvelin kanssa! :)

    VastaaPoista
  2. Huh, aika neuvoja jossain jaellaan! Imetykseenhän ei nimenomaan pidä luottaa ehkäsykeinona. Sit tietysti jos heti perään toisen vauvan tahtoo ni se on eri juttu, mut jos EI taho, ni kyl sitä ehkäsyä sillon kannattaa käyttää.

    Mulle tuli mieleen Leikitä vauvaa -kirja, minkä lainasin kirjastosta. Siinä on liikunnallisia leikkejä ihan vastasyntyneestä alkaen, nostoja ja semmosia. Siitä vois isukki saada vähän vinkkejä siihen miten tommosen pienenki vauvan kanssa voi leikkiä, jos juttelu ja loruilu vauvan kanssa ei tunnu ihan omalta jutulta. Sit tuli mieleen myös et ehkä voisit vaik viikonloppuna jättää Eeliksen päivällä isukin kanssa kahestaan aluks ihan lyhyekski ajaksi (pääset sinne jumppaan :) jos ne illat on vähän sellasia levottomia. Siitä vois isukki saada itseluottamusta siihen, että pärjää Eeliksen kanssa ja sillon ehkä malttia riittää paremmin sillon ku on niitä kitinähetkiäki?

    (Toivottavasti sulle ei tuu sellanen olo et oon koko ajan tuputtamassa jotain neuvoja.. Enhän mä näistä asioista tiedä sen enempää. Jotenki sitä elää vaan niin "mukana" kun lueskelee blogia, jossa elämäntilanne on ihan sama ku itellä!)

    VastaaPoista
  3. Me halutaan just ottaa varman päälle vielä, mahdollisesta toisesta lapsesta ei olla vielä keskusteltu. Olisihan se kiva että olisi pieni ikäero mutta täytyy miettiä meikäläisen työkuviotkin, kun töihin palattua on rahoitus enää vuodeksi (joka siis ei odota jos jatkaisin kotona oloa) ja sitten täytyy miettiä mitä tekisin. Ehkäpä sitä voisi mennä vuodeksi töihin ja jäädä sitten taas äitiyslomalle, kuka tietää mitä tapahtuu :)

    Meillä muuten neuvolassa oletetaan että puoli vuotta ollaan ehkäisyllä (sen verran saa ilmaiseksi minipillereitä).

    Ihania vauvahetkiä sinnekin! :)

    VastaaPoista
  4. Juu, en minäkään imetykseen ehkäisynä luottaisi.

    Ja täytyypä koittaa saada käsiin meillekin tuo kirja, tänään isi on viettänyt Eeliksen kanssa päivällä aikaa, eilen illalla oli aikamoinen huutoilta (Eelis oli ihan yliväsynyt eikä halunnut nukahtaa) ja oli minulla lähes koko illan ja mies huomasi että kyllä se vauva mullakin huutaa :) Ei enää tuntenut oloaan "ulkopuoliseksi". Ja eka jumppa on 1.5., sunnuntaina, juurikin päivällä, niin saavat sitten Eelis ja isi olla kahdestaan.

    Ja nou hätä Hanna, en loukkaannu sun "tuputtamista" ajatuksista ;) Mukavaa vaan vaihtaa ajatuksia :)

    VastaaPoista