sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Kuumeilua

Enpäs muistanutkaan millaista on olla kuumeessa. Se on inhottavaa.

Pari päivää sitten rintojani alkoi palella, ja aloin pitämään sisälläkin ponchoa. Vasen rinta erityisesti oli jotenkin kummallinen, ensi-imaisut koskivat taas kuten ihan alkuun vaikka nännissä ei ollut mitään vauriota tai näkyvää vikaa. Lukuunottamatta sitä verenkiertohäiriötä (nänniä alkaa särkeä ja se menee ihan valkoiseksi). Molemmisa rinnoissa tuntui (kuten vierihoito-osastolla huonekaverini sitä kuvaili) sirinää rintavaon puolelta rintaa, maito tuntui nousevan ihan kohisten. Aina noin kolmen tunnin välein ja toisessa rinnassa silloin kun imetin toisesta rinnasta. Piti aina ihan hieroa ja antaa lämpöhoitoa jotta särky helpottaisi. Palelin myös koko päivän ja minulla oli jopa sukat jalassa! (En IKINÄ pidä sukkia sisällä. Kotona siis.)

Toissapäivänä ja erityisesti eilen aamupäivällä tuntui että vauva imi maitoa ihan selkärangasta asti, tuntui samanlainen epämiellyttävä tunne kun epiduraali otettiin pois. Ja maitoa kyllä riitti, rinta ei siis ollut tyhjä. Eilen alkoi selkääkin särkeä ja olin ihan voimaton, makasin pääosan päivästä sohvalla katsomassa Siskoni on noitaa. Venyttely ei auttanut selkäkipuun, lämpötyyny helpotti vähän. Myös rintoja särki. Illalla sitten tajusin mitata kuumeen ja olihan se lähes 38 asteessa. Menin aikaisin iltapuuhiin ja sänkyyn ja kuume nousi vielä korkeammalle, en mitannut sitä mutta se alkoi tuntua silmissä ja selkää särki jo maatessakin. Otin panadolin ja puolen tunnin päästä kuume alkoi laskea kun minun tuli kuuma. Onneksi vauva nukkui ensimmäisen pätkän neljä tuntia (!!!) joten sain hyvin levättyä. Seuraavalla syötöllä olo oli jo paljon parempi eikä vasenta rintaakaan enää särkenyt ja imetyskään ei sattunut.

Aamulla suihkussa käydessäni huomasin että vasemman kainalon imusolmuke on ihan kipeä, taisi siis tuo kuume olla yhteydessä maidon nousuun, tai sitten minulla oli alkava rintatulehdus. Tai molempia. Mistä sitä tietää. Onneksi tämä sattui näin viikonloppuna kun mies on kotona, olin kyllä ihan surkea eilen illalla.

3 kommenttia:

  1. Heips!
    Mulla oli ihan samat oireet kun oli rintatulehdus. Ja en sitä heti ite tajunnu, että mikäs nyt mättää niin meni niin pahaks, että antibiootit antoivat.

    VastaaPoista
  2. kuulostaa kyllä rintatulehduksen alulta. Jos rinnassa on kovettumia, yritä hieroa niitä pois!

    VastaaPoista
  3. Juu, paremmalta tämä jo vaikuttaa, onneksi tajusin heti että mistä voisi olla kyse.

    VastaaPoista