keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Avara maailma part 2

Olipas jännittävää käydä kaupungilla vauvan kanssa. Reissu meni hyvin, ajoitin sen vauvan päikkäreihin ja vauva heräsikin juuri kun olin päässyt kotiin ja saanut ruoan uuniin. Sain hoidettua asiani hyvin ja rauhassa ja bussimatkatkin menivät mukavasti.

Meillä on nyt (äidin iloksi) alettu heräämään vasta seitsemän-kahdeksan maissa. Siitä valvotaan kolmisen tuntia (tissitellään, vaihdetaan vaippaa ja otetaan usein pitkä ilmakylpy, jonka aikana laittelen pyykkejä, seurustellaan ja vähän treenatan niska- ja selkälihaksia (vauvan siis) lattialla), kymmenen- puoli yhdentoista maissa vauva yleensä sammuu ja nukkuu (ulkona vaunuissa) noin kolmen tunnin päikkärit. Sitten ollaan hereillä pari tuntia maksimissaan ja nukutaan toiset noin kolmen tunnin päikkärit jonka aikana käyn yleensä ilman salliessa vaunulenkillä tai jos en niin laitan taas vaunuihin ulos. Sitten ollaan taas puolitoista tuntia-kaksi tuntia hereillä (pyrin siihen että isä saa viihdyttää vauvaa tänä aikana ja hoitaa vaipanvaihdot), ja nukutaan parin tunnin verran, yhdeksän-kymmenen maissa mennään yläkertaan syömään, vähän aikaa vauva koittaa olla hereillä mutta yhdentoista maissa viimeistään nukahtaa yöunille. Yöllä syödään noin kolmesti, parhaimmillaa nukutaan yhden kerran neljä tuntia, loput pätkät menee parin tunnin unilla. Yleensä vaihdan vaipan vain kerran yössä, riippuen löräyttääkö vauva vai ei. Öisin ei seurustella ja vauvakin nukahtaa kiltisti ja nopeasti takaisin. Itse usein imetän puoliunessa kun vauva nukkuu vieressä ja tissi on helppo vain "työntää" suuhun (vaikka täytyyhän sitä vähän keskittyä ettei sitä korvaan työnnä).

Omatkin yöuneni ovat nyt pidentyneet, saan nukuttua ihan kunnolla yössä seitsemisen tuntia, välillä enemmän ja välillä vähemmän, riippuen vauvan aamuöisistä öhinöistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti