keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Keskiviikko samaa rataa

Tänään oli aamusta neuvola, kaikki arvot oli ihan kohdallaan. Myttynen on laskeutunut hieman, mutta pää ei ole vieläkään kiinnittynyt. Joten edelleen (vaikka matkaa sairaalalle on vain muutama kilometri) täytyy tilata ambulanssi jos vedet menee. Kuulemma ihan vain varmuuden vuoksi, ettei se napanuora luiskahda ulos.
Tässä sitten aloin miettiä, että jos niin käy että ne vedet menee, niin mitenkähän sairaalassa sitten toimitaan? Toivottavasti sitä ei siellä olisi kiinni sängyssä vaan pääsisi liikkumaan...
 
Vaikka ruoka ei maistu enää samaan malliin ja olen ollut aiempaa enemmän liikkeellä, niin silti paino on taas noussut, vajaa 500 g/vko. Turvotus on helpottanut käsistä (vaikka sitä edelleen kyllä on), mutta ilmeisesti se on siirtynyt muualle painoa nostamaan.

Kävelin taas kotiin neuvolasta ja pidin reipasta vauhtia yllä yhdestä isosta ylämäestä huolimatta. Kyllähän se taas mahaa kovetti mutta ei tuntunut liian pahalta. Enemmän tuntui pohkeissa, kyllä se vajaa 20 kg ylimääräistä ON rasitus jaloille... Tänään nukuin kahden tunnin päikkärit pienemmän kisun kanssa ja unenpöpperöstä selvittyäni pesin saunan ja pesuhuoneen. Saunan pesu on ollut jo pidemmän aikaa mielessä, nyt on sekin hoidettu.

Ihanaa kun nyt uskaltaa huhkia kun ei tuo ennenaikaisuus enää ole niin kauhistuttava ajatus. Ihan oikeastihan minulla ei vielä ole mikään kiire päästä synnyttämään (vaikka se pyöriikin koko ajan mielessä ja ihan vähän sitä jo odotankin). Nyt on hyvää aikaa (ja näemmä energiaa) siivoilla kotona, ja kun ei pahaltakaan tunnu niin mikäs tässä.

Miehelle nauroin tänään, että sitten kun se ajatus että nyt riittää! tulee, niin siivoan päivät kotona (jotta tulee siistiä ja saan ruumiillista rasitusta ja ehkä suppareita) ja kun mies saapuu kotiin töistä, hän saa puristella tissejä (jotta oksitosiinia erittyisi ja mahdollisesti käynnistäisi synntystä), sitten sekstaillaan (jotta sperman prostaglandiinit kypsyttäisivät paikkoja) ja lopuksi puhdistaudutaan saunassa (viimeinenkin ässä käyttöön). Mies on ihan mukana, ihanaa kun saan hänen täyden tuen! :D

Tuo pienempi kissa on ollut ihan höntti koko päivän, jo aamuyöstä se tuli pyörimään sänkyyn meidän päälle ja viereen, pesi vähän sormia ja hurisi kovasti. Sama jatkui päikkäreiden aikana, sain myös pienen tukan ja korvan pesun. Tiedä sitten aistisiko se jotain ilmassa..?

2 kommenttia:

  1. Mullakin oli neuvola tänään ja kysyin tuosta vesien menosta, kun se jäi askarruttamaan. Mun terkkari sanoi, että jos vauvan pää pyöris tosi ylhäällä, ni sit olis riski siitä, että napanuora luiskahtais ulos, jos vedet hulahtaa silleen rajusti kerralla ulos, mutta nyt kun pää on suhteellisen alhaalla, vaikkei kiinnittynyt, niin ei ambulanssille ole tarvetta. Hänestä se ambulanssi-ohje on vähän vanhentunut neuvo, mutta lisäsi sitten että riippuu tietysti aina tapauksesta, mutta mulla ei kuulemma oo tarvetta. Pitää vaan sit lähteä enempi touhuilematta ajelemaan sairaalaan - ja meillä on vielä tunnin ajomatkakin synnärille!

    Hämmentävää huomata vaan miten erilaisia ohjeita eri terkkareilta saa! Sama pätee kyllä kaikkiin painon seurantaan ja RD-ohjeisiinki. Ihan saman kunnan sisälläki saa tosi erilaisia ohjeita riippuen terkkarista...

    VastaaPoista
  2. Joo, ohjeet tuntuu olevan ihan ihmiskohtaisia. Luultavasti viimeinen sana tulee sitten synnäriltä, että miten toimitaan :)

    Jos vaikka nuo vedet nyt menisikin, niin en mä (ainakaan vielä) ajatellut panikoivani, täytyyhän ne vedet siivota ja pakata sairaalakassi loppuun ja tehdä muut valmistelut ensin ;)

    VastaaPoista