torstai 3. helmikuuta 2011

280g!

Heti aamusta oli neuvola, ja olisi kyllä taas nukuttanut ihan mahdottomasti, vaikka yön nukuinkin ihan hyvin. Terveydenhoitaja oli nuori nainen, eri kuin tähän mennessä. Kuulin siinä sivukorvalla että oma terveydenhoitajani olisi ollut jossain leikkauksessa ja palaa takaisin vasta tämän kuun lopulla, saa nähdä kuka on vastaanottamassa meitä ensi viikolla sitten. Tämä terkka oli todella mukava ja pirtsakka tapaus, tykkäsin :)

Ja ensin hehkutus, painoa on tullut vain 280g/vko! Jes! Nyt painoa on tullut vähän päälle 15 kg ensimmäiseen neuvolaan. Ihan ok kuulemma, ensimmäistä kertaa ei tullut painosta muuta kuin positiivista sanomista. Olen kyllä ehkä syönyt vähän vähemmän kuin aiemmin, mutten mielestäni noin paljoa vähempää. Liikkunut taas olen mielestäni vähemmän. Mutta sitten proteiinit olivat plussalla virtsassa, tosin siitä ei ollut kuin 45 min kun olin edellisen kerran käynyt vessassa. Verenpaineet oli kohdallaan, ja terkka kehoitti kuuntelemaan omaa oloa ja mittailemaan verenpaineita kotosalla, varmuuden vuoksi. Jos verenpaineet nousee tai tulee päänsärkyä tai muita raskausmyrkytyksen oireita, niin sairaalalle sitten vain.
Pää ei ole vielä kiinnittynyt, joten saatiin ohjeeksi, että jos lapsivedet menee, niin on tilattava ambulanssi ja mentävä sillä sairaalaan. Ettei napanuora luiskahda ulos. Muuten jos synnytys käynnistyy supistuksilla, niin ollaan kotosalla niin kauan kuin voidaan. Kuulemma ei tarvitse murehtia neuvola-ajan peruuttamisesta jos en pääse sinne, osaavat kyllä odottaa, että jos ei kuulu niin ollaan varmaan synnyttämässä. Vaikka olen kyllä vielä ensi viikolla menossa neuvolaan, ja terkkakin sanoi että tuskin vielä syntyy. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä :)

Tänään taidan vähän siivoilla kotosalla ja nukkua päikkärit pitkästä aikaa, kun tuli herättyä paria tuntia aiemmin kuin normaalisti. Luntakin on tullut hieman yön aikana, voisin käydä luomassa ne pois. Maha on taas toipunut toissapäivän kävelyretkestä joten taas voi puuhailla :D Nyt kun ollaan jo täysiaikaisuuden puolella, ajattelin uskaltaa siivoilla kotona vähän enempi. Tarkoittaen imuroimista ja muuta "raskaampaa". Ja minähän en siis yleensä imuroi, se on miehen heiniä, mutta mikäs tässä "lomalla" ollessa.

2 kommenttia:

  1. Vähiin käy mullakin neuvolakäynnit:) Ensi viikon lopulla olis mun la ja ennen sitä vielä yks käynti, vaikka luulenpa että yli mennään la:sta ja pääsen vielä sen pari kertaa neuvolassa vierailemaan.

    Ihmettelin tota ambulanssineuvoa, kun mulle taas terkkari just sano, että jos vedet menee, ni ei sittekään oo vielä mikään kiire sairaalan kanssa, vaikka hyvä olis lähteä melko pian sitte ajelemaan. Meilläkään ei oo vaavi kiinnittyny ja synnärille on melkeen 70km matkaa! Hmmm... ehkä siis jos ne vedet nyt menis ni parempi olis ainaki olla liikaa touhuamatta sen jälkeen :)

    VastaaPoista
  2. Eletään jännittäviä aikoja :)

    Tosta ambulanssin soittamisesta tuntuu olevan niin erilaisia mielipiteitä... Ehkä se kannattaa synnärille soittaa jos vedet menee ja kysyä sieltä, eiköhän ne sairaalalla tiedä parhaiten :) Ohjeena oli myös että jos ne lapsivedet menee, niin pitää odotella kylkiasennossa sitä lanssia.

    Voimia viimeisiin päiviin!

    VastaaPoista