maanantai 20. joulukuuta 2010

Puuhapäivä

Tänään on ollut aikamoinen puuhapäivä, onneksi laitettiin herätyskello soimaan (yhdeksältä). Aamu meinasi mennä vähän plörinäksi kun unohdettiin laittaa auto lämpiämään, ja kun menin sitä laittamaan piuhan päähän, niin eihän se mennyt taaskaan paikalleen. Mies kun oli unohtanut kertoa sen kikan, jolla sen saa siihen. Meinasi mennä hermo ja vähän myöhästyttiin kuntosalilta. Mutta onneksi kortin jäähylle laittamisessa (näin alustavasti huhtikuun loppuun asti) ei mennyt kauaa, joten päästiin jouluostoksille ihan ajoissa. Tällä kertaa kaikki ostokset saatiin kasaan lelukaupasta (jossa kuolattiin Brion puujunarataa ja sen osia) ja kirjakaupasta. Siitä suunnattiin ruokakauppaan ostamaan huomiset matkaeväät ja tankattiin auto samalla täyteen.
 
Sopivasti kurvattiin neuvolaankin ajallaan. Kaikki arvot oli ihan kohdallaan, hemppa on nyt vähän laskenut mutta lisärautaa ei enää määrätä tässä vaiheessa raskautta, etenkin kun saan sitä jo raskausvitamiineista vähän. Paino oli noussut taas aika paljon (noin 900 g/vko), mutta kyllä tässä on turvottanutkin. Supisteluista neuvolantäti ei ollut varsinaisesti huolissaan mutta oli vähän sitä mieltä, että välttämättä minun ei kannattaisi olla loppuun asti töissä, jos supistelee (kun se kohdunsuukin on jo vähän pehmennyt). Lupasin ottaa rauhallisesti ja kerroin, että minulla on onneksi sellainen työ, jossa voin itse määrätä työtahtia. Neuvolatäti kertoi myös, että se, että supistelut eivät ole kivuliaita, ei tarkoita sitä että ne aina olisivat harmittomia ja siksi niitä kannattaa tarkkailla tässä vaiheessa raskautta. Neuvolatäti kertoi myös, että kaikki vauvat eivät aina kiinnity ennen synnytystä, uudelleensynnyttäjillä ilmeisesti ei koskaan! Tätä en tiennyt.
Kun menin tutkimuspöydälle makaamaan, piti meidän hetken aikaa odottaa ennenkuin pystyttiin ottamaan sf-mittaa tai kuuntelemaan sydänääniä, sillä myttynen oli mennyt ihan oikealle puolelle mahaa ja samalla supisti. Syke on nyt vähän laskenut ja piti tökkiä vähän myttystä hereille. Neuvolantäti tunnusteli ja ihmetteli hetken että mitenkäs siellä mahassa oikein majaillaan kun vasen puoli on tyhjää täynnä. Pää on alhaalla ja ilmeisesti myttynen oli konttausasennossa. Ultralla olisi ollut kuulemma mielenkiintoista katsoa vauvan asento.

Seuraava käynti laitettiin kolmen viikon päähän, jotta saatiin siitä seuraava neuvolalääkäri sopiville viikoille. Neuvolan jälkeen lähdettiin syömään (ei ollut nälkä vielä neuvolaan mennessä) ja kotiin saavuttiin neljän maissa maha ihan täynnä. Nyt taas väsyttää ihan tuhottomasti, kohta pääsee saunaan ja loppuillan voisi taas makailla sohvalla. Tosin täytyy pakata valmiiksi tavarat, huomenna suuntaamme aamusta vanhempieni luokse (neljän tunnin ajomatkan päähän). Suunnitelmissa olisi kahden päivän aikana käydä kurkistamassa kahta vauvaa, kummityttöäni ja tosien ystävän poikavauvaa sekä yrittää tavata mahdollisimman monta kaveria huomenna illalla paikallisessa baarissa. Toivottavasti sääennusteet pitävät sen verran paikkaansa, että vielä torstaina olisi hyvä keli ajaa takaisin kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti