maanantai 29. marraskuuta 2010

Myönteisiä tuulia

Näinköhän se alkaa. Se öisin valvominen nimittäin. Viime yönä heräsin jo puoli yhden aikaan, sen aamu neljän sijaan. Viimeisen kerran katsoin kelloa puoli neljän maissa. Olin kuitenkin puoliunessa lähes koko ajan, mutta tarpeeksi hereillä pohdiskellakseni erinäisiä arjen askareita. Mikähän siinä on, että erityisesti työasioita pitää alkaa ajatella? Erityisesti sellaisia asioita, joille en voi yksinkertaisesti tehdä yhtään mitään, ennenkuin menen sinne töihin. En voi edes nousta ylös, avata konetta ja hoitaa asiat pois mielestä. Niin onko niitä sitten ihan pakko ajatella öisin? Näemmä on.

Seuraavalla kerralla yritän kollegan mielikuvaharjoittelua (suunniteltu vastaavan tilanteeseen ja kuulemma usein toimii). Minulla on erilliset laatikot eri asioille. Esimerkiksi yksi laatikko työasioille. Laitan sen mielessä pyörineen asian sinne laatikkoon ja nostan laatikon eteiseen. Siinä se odottaa minua aamuun asti, ja voin ottaa sen sitten töihin mukaani, kunnon yöunien jälkeen.

Olin yllättävän pirteänä kuitenkin tänään. Sain paljon asioita hoidettua, ensimmäisenä hoidin ne asiat, joita pohdin silloin yöllä. Nyt ei ainakaan tarvitse enää niitä miettiä, vaikka toki keksin aina uusia pulmia, jotka on pakko vatvoa yön pimeinä tunteina (vaikka nyt onkin pimeää lähes koko ajan).

Olin vihdoin saanut myönteisen päätöksen töistä poissaololle äitiysloman ajaksi. Nyt siis tarvitsee enää saada ne työnantajan allekirjoitukset ja tiedot Kelan papereihin. No, se ihminen keltä kyselin näitä asioita aiemmin ei hoidakaan tätä viimeistä askelta (eikä vaivautunut kertomaan siitä aiemmin). Joten taas piti ottaa uuteen tahoon yhteyttä ja kysellä että miten toimitaan. Siis miten voi olla, että näin naisvaltaisella alalla äitiyslomalle jääminen on näin vaikeaa?? Eihän tässä ole mennyt kuin 1,5 kk siitä kun aloin hoitamaan näitä Kelan papereita eteenpäin. Yksi todella mukava yllätys kuitenkin oli, että kahden kuukauden sijaan minulle maksetaankin kolmelta ensimmäiseltä kuulta palkka äitiyslomalla. (Mistä tuli mieleeni, että luin joskus, että kansanedustajille maksetaan palkka koko äitiyloman ajalta.)

Viime viikolla tuli muuten myönteinen päätös vauvavakuutuksestakin. Tämähän on nyt pelkkää myönteistä tuulta!

Toivottavasti tästä viikosta tulee hyvä. Kolme viikkoa hetken lepotaukoon. Vielä pitäisi kuitenkin olla tässä hetkessä.

Ainiin, ja tänään maatessani puoliselällään/kyljellään sohvalla, myttynen pungersi pyllyään "ylemmälle" kyljelle niin, että alkoi supistaa. Ihme otus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti