torstai 18. marraskuuta 2010

Kiva päivä

Ihana tuottelias kotityöpäivä takana. Sain paljon töiden suhteen tehtyä ja olo on rentoutunut kun ei tarvinnut lähteä kotoa mihinkään. Päivällä tein ruuaksi itselleni bataattisosekeittoa ja voi että se oli noms! Aavistelin jo etukäteen että hyvää tulee, joten jaanpa kokkaukseni teidän kanssa.

Bataattisosekeitto (4:lle)
kolme keskikokoista bataattia
kolme keskikokoista porkkanaa
purkki creme fraichea
noin 7 dl maitoa
currya

1. Kuori bataatit ja porkkanat.


2. Kypsennä vihannekset, itse suosin höyryttämistä koska se säilyttää maun ja ravinteet paremmin.


3. Liuota curry (tai muut mieleiset mausteet) noin puoleen maidosta, lisää kypsät vihannekset ja soseuta. Lisää lopuksi loput maidot ja creme fraiche. Riippuen kuinka tiukkaa/löysää tavaraa soseeesta haluaa, lisää/vähennä maidon määrää.


Itse nautin keiton tänään nappileipien (uusin villitykseni ja herkkuni!) ja maidon kanssa. Ekassa kuvassa esittelen myös meidän kuorimavehkeen, Tupperwaren kuorimaveitsi, joka on äärimmäisen hyvä! Ei rasitu ranne vaikka kuorisi enemmänkin vihanneksia kerralla ja tosi helppo käsitellä. En tiedä mistä näitä  Suomesta saa, omani sain Saksan-tädiltä, joka oli ostanut sen Tupperware-kutsuilta.


Kohta lähden vähän tasapainottamaan itseäni BodyBalanceen (vaikka tasapainopisteeni onkin ihan hukassa ja heilun tasapaino-osuuksissa ihan väkkäränä!), tänään oli kiva päivä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti