tiistai 5. lokakuuta 2010

Oloja on pidellyt

Tänään on ensimmäistä kertaa raskauden aikana ollut vähän huono olla koko päivän. Jo heti aamusta herättyä olo oli hieman kummallinen. Päätä särki hieman (niinkuin sitä on särkenyt enemmän tai vähemmän päivittäin jo muutaman viikon) mutta sen lisäksi olo oli kovin pöhnäinen ihan hyvistä yöunista huolimatta. Heräsin yöllä hetkeksi murehtimaan päivittäisiä asioita, kunnes sain ajatukseni kääntymään muihin asioihin ja nukahdin takaisin. Mittasin verenpaineen aamulla, ja se oli 140/82.

Portaita kiivetessä sydän jyskytti ja olin ihan voipunut kun pääsin istumaan työtuolille. Tein työhommia aamun kahvituntiin asti ahkerasti, mutta olo oli edelleen pöhnäinen ja kipeä. Ei kuumeinen mutta flunssainen ilman nuhaa tai yskää. Olin kuulemma kovin kalvakka ja olo oli hieman huono. Syytin verenpainetta.

Töissä oli tänään liikuntailtapäivä, joten lähdin puolenpäivän jälkeen ystävän kanssa uimaan, ajattelin että kevyt liikunta auttaisi minua rentoutumaan ja helpottaisi oloa. Ja sitä se tekikin, vaikkakin pöhnä olo ja päänsärky jatkuivat vielä. Menin suoraan kotiin, laitoin pyykit koneeseen ja torkahdin hetkeksi sohvalle. Iltaa myöten olo on helpottanut, olen pääosin makoillut sohvalla ja rentoutunut. Nyt tuntuu että jaksaisi jopa tehdäkin jotain.

En muistanut aamulla ottaa masukuvaa, joten nyt on iltapäivän masu tarjolla, puolenvälin kunniaksi!


Nyt kun tuota tavaraa on jonkin verran, pitäisi järjestää kaappeja niin, että saisi ne järkevästi sijoiteltua johonkin. Ajattelin järkkäillä makuuhuoneen kaappistoon tilaa, sillä vaatehuone on ehkä strategisesti vähän huono, pääosin kun tulen kuitenkin olemaan vauvan kanssa makuuhuoneessa ja olohuoneessa. Kuulostelen hetken oloa ja mietin jaksaisinko ryhtyä toimeen jo tänään, vai siirränkö projektia myöhemmäksi.

Kun tavarameri on saatu aluilleen, osaan jotenkin alkaa ajatella jo, että mitä muuta sitä pitäisi hankkia. Alkuun pääseminen on aina hankalaa, nyt suunnittelu tuntuu jotenkin paljon helpommalta. Tänään olen kurkkinut pinnasänkyjen verhotankoja ja katos/uudinverhoja sekä reunapehmusteita. Kaikki nämä kissojen esteiksi. Pohdimme ensin kissaverkkoa, mutta en näe miten se estää kissaa hyppäämästä sänkyyn kun antaahan se kuitenkin periksi. On olemassa myös kissanverkkoja sängyn päälle laitettavaksi, mutta jotenkin pelottaa että se tipahtaa pois paikaltaan, tai on hankala esimerkiksi pimeässä yöllä. Ja sen päälle kissa pääsee ihan hyvin makaamaan. Ajattelimme yrittää ratkaista ongelmaa verhotangon avulla, laittamalla sen pidemmälle reunalle sänkyä niin, että verhon saisi vedettyä sängyn ympäri, jolloin ei muodostuisi mitään tasoa mihin kissa pääsisi hyppäämään. Ja reunapehmusteet töpöittelyn varalta. Olisi kiva jos nämä kaikki löytyisi käytettyinä tai jospa intoutuisin tekemään tekstiilit itse.

Lisäksi toiveissa olisi löytää imetystyyny, mahdollisesti hoitotaso pinnasängyn päälle laitettavaksi, amme, rintapumppu (saan ehkä ystävältä käyttämättömän), itkuhälytin (jos vauva on ulkona tai yläkerrassa, en välttämättä kuule olohuoneeseen), korvakuumemittari, nenänniistäjä, kantoliina, sitteri (saan ystävältä myöhemmin tänä vuonna) sekä tietysti lääkkeitä, vaatteita (tulee lisää äitiyspakkauksesta ja kirpparilöytöjä on jonkin verran äidillä, yritän itsekin ehtiä kiertelemään), petivaatteita (myös kirpparilta löytöjä tiedossa) ja imetysliivit. Kyllä sitä varmasti kaikkea muutakin keksii, mutta nuo koen tarpeellisiksi näin alkuun valmiiksi vauvaa odottamaan. Pyrin löytämään mahdollisimman paljon tavaroita kirpparilta ja ystäviltä, tietysti tutit, tuttipullot ym. ostan uusina. Onneksi on joulu tulossa niin ehtii laittaa joulupukille kirjettä jos tuntuu että ei ihan kaikkea löydy ajoissa ;)

Rv 20+0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti