tiistai 23. maaliskuuta 2010

New Moon pohdiskeluja

Eilinen salireissu pitkine venyttelyineen teki terää. Kävimme kaupassa ja löysin vidoin New Moonin DVD:n Prismasta! Olimme kotona kuuden jälkeen, söimme kylmäsavulohileipää ja lähdimme hakemaan ulkoa koivunoksia sisälle. Aion tehdä hiirenkorvallisista koivunoksista jonkinnäköiset pöytäkoristeet hääjuhlaan :)

Ulkoilun jälkeen istahdin soffalle ja tiirasin New Moonin extrat läpi. (Varoitus: mahdollisia spoilereita!) Ihmettelin ja osin kauhistelin susilauman treenejä, erityisesti Taylor Rautnerin (Jacob) muodonmuutosta. Kyse on vielä kuitenkin kasvavasta nuoresta miehestä, itse vähän suhtaudun varauksella tuollaisen muodonmuutoksen aiheuttamiin muutoksiin nuoressa kropassa... Itseäni ärsytti leffaa katsoessa Taylorin kropan palvominen, ohjaaja halusi ehkä liikaakin hehkuttaa nuoren näyttelijän panostusta rooliin. Tyypillisenä suomalaisena itselleni henkilökohtainen tilani on kuitenkin tärkeä, joten minua karsasti se, kun Kristen Stewart (Bella) lääppi Taylorin vatsalihaksia kohtauksessa, jossa Jacob tulee Bellan huoneeseen ja yrittää kertoa olevansa ihmissusi. Kohtaus olisi ollut herkempi ilman tuota lääppimistä ja toisaalta minusta se söi uskottavuutta, sillä vaikka Bella rakastaa Jacobia ja saa suurta lohtua tästä nuoresta miehestä, en kirjaa lukiessa saanut heidän suhteesta näin intiimiä kuvaa. Voi tietysti olla, että olen vain liian vanhanaikainen näin läheiseen kaverussuhteeseen. Vaikka itse kyllä halailen miespuoleisia ystäviäni, ei mieleeni tulisi lääppiä heidän vatsalihaksiaan jos he jostain syystä sattuisivat tulemaan makuuhuoneeseeni, illalla, ilman paitaa :D

Toinen mikä tässä elokuvassa minua rasitti oli Robert Pattisonin (Edward) ilmeiden ahdistuneisuus. Vaikka Edwardia ahdistaa olla erossa Bellasta, minusta tiukka suu ja aina muualle kuin Bellaan katsominen heidän keskustellessaan oli liikaa. Sen piti olla Jasper joka oli tällä tavalla ahdistunut, ei Edwardin, tai sitten en vain saanut sitä oikeaa ahdistuneisuutta irti elokuvasta. Kirja oli lukiessa elämys ja elin Bellan tunteiden mukana, sillä olen itse kokenut kovin yhtäkkisen ja sydämen särkevän eron. Mielestäni Robert olisi saanut olla ahdistunut ja pidättyväinen mutta hänen olisi pitänyt katsoa Bellaa kaivaten.

Olen ehkä vähän liian vanha tällaisille teinirakkauselokuville ja siksi odotan niiltä liikaa. Pidin kovasti kirjoista ja vampyyrit ovat olleet minulle HOT aina, ei vain Twilight saagan myötä. Ja tietysti osaisin tehdä asiat paremmin kuin ohjaajat ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti