torstai 3. tammikuuta 2013

Uudet kujeet

Oikein hyvää uutta vuotta!

Meidän uusi vuosi vaihtui arkisissa merkeissä, päivä oli täysin normaali, käytiin vain illalla katsomassa muutamat raketit ennen Eeliksen nukkumaanmenoa.

Vauvakin on päässyt ulkoilemaan kun ilmat lauhtuivat. Ollaan käyty porukalla puistossa ja vauvan kanssa (ruoka)kaupoilla. Turvaistuimessa istuminen on ihan ok niin kauan kuin ollaan liikkeessä. Vaunuissa olo ei ihan älyttömästi vielä hotsita mutta eiköhän siihenkin totuta.

Eelis haluaa ottaa vauvaa monta kertaa päivässä, pusuttelee ja hipustelee varpaista. Huolehtii että vauva saa maitoa ja että muistetaan vaihtaa vaippaa. Vetää soittolelun soimaan ja haluaisi aina laittaa tutin nähdessään sen vauvan suuhun. Osaa varoa vauvaa touhuillessaan, vaikka välillä pitääkin muistuttaa missä se vauva on.

Kuukaudessa tytölle on kertynyt painoa yhteensä neljä kiloa ja senttejäkin on tullut pituuteen lisää kolme! Meidän neuvolatäti vaihtuu edellisen jäätyä eläkkeelle (jes!). Vauva on alkanut olla hereillä useamman kerran päivässä, killitttelee suurilla silmillään jopa puolisenkin tuntia ihan rauhassa. Syö paljon ja usein (edelleen syö, miettii, syö ja miettii (jossain mietintätauossa vaihdetaan vaippa) ja syö taas. Nukkuu parhaimmillaan 3-4 h putkeen, joista ainakin yksi on onnistuttu saamaan ajoittumaan yöhön. Vauva alkaa yöunille usein puolenyön maissa (ennen pidempiä yöunia itkeskelee enemmän, rauhoittuu kuitenkin asennon vaihtoon tai tissiin tai röyhtäyttämiseen) ja yöunia jatketaan seitsemään-kahdeksaan asti. Tänä aikana vauva syö pari kertaa, viime yönä vain kerran! Öisin ollaan siirrytty vauvallakin kertakäyttöisiin vaippoihin, tällä viikolla vauva kun ei ole kakannut yöllä jos en ole alkanut jumppaamaan (eli vaihtamaan vaippaa).

Mies menee takaisin töihin ensi viikosta alkaen, sitten saa nähdä miten arki alkaa sujua.

Ollaan alettu (taas) tosissaan haaveilla uudesta asunnosta, tässä alkaa jo nyt mennä totaalisesti järki kun täytyy ravata monesti päivässä portaita ylös-alas. Eelis kun tulee perässä ja ihan valvomatta ei poikaa voi portaisiin vielä päästää, vaikka osaakin ne kulkea itsekin. Kun vauvaa pitää kuitenkin kantaa, on aika kuluttavaa rampata rappusia kädet ja syli täys tavaraa. Etuovestakaan kun ei pääse minnekään ilman menemättä rappusiin, ja vaunut on takapihalla, joten ulkoiluvaatteet on aina haettava eteisestä olohuoneeseen ja kuljettava takapihan kautta (jonka ovea ei saa lukkoon tai edes kiinni kuin sisäpuolelta). Portaikon lisäksi tilanpuute iskee vasten kasvoja. Jopa minä törmäilen päivittäin huonekaluihin kun ei vaan ole tilaa kulkea!

Löydettiinkin jo yksi unelmakoti, saa nähdä mitä tästä kehkeytyy, oma asunto kun ei ole vielä myynnissä eikä uutta lainalupaa haettu pankista. Ensi viikolla selvinnee monia asioita. Myös mummu etsii asuntoa, joten voi olla että kevään aikana päästään nauttimaan (?) useammastakin muuttorumbasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti