tiistai 20. joulukuuta 2011

Päikkäreitä ja höpöittelyä

Vähän päivitystä meidän elämästä. Isä on mielessä lähes koko ajan, tosin nyt en enää ajattele asiaa heti herättyäni ja jää murehtimaan tilannetta, mitä tein etenkin öisin. Äidin jaksaminen on mielessä, etenkin kun tiedossa on, että äiti tuskin palaa takaisin "kotiin". Ainakaan toivottavasti. Haluaisin äidin vain olevan onnellinen.

Eelis jätti yhtäkkiä toiset päikkärit pois, ja nyt ollaan sen myötä saatu aikastettua nukkumaanmenoa kahdeksaan illalla kymmenen sijaan. Eelis heräilee edelleen öisin pari-kolme kertaa ja nyt on valvonut kerrallaan parikin tuntia. Sinä aikana on syönyt pari kertaa ja lopun aikaa myllertää sängyssään. Leikkii ja välillä pyytää hetkeksi syliin. Emme enää "väkisin" koita nukuttaa Eelistä takaisin, väsyy kyllä sitten ja jatkaa uniaan. Viime yönä kolmannen kerran syötyään oli vielä hereillä kun laskin takaisin sänkyyn, hetken aikaa näpersi unileluaan ja nukahti sitten. Ihan itse! Ei tarvinnut tassutella tai taputella. Nukkuikin sitten vähän yli yhdeksään.
Mies edelleen hoitaa yöheräilyt, tulee herättämään (tosin yleensä olen jo hereillä) jos Eelis vaikuttaa nälkäiseltä. Ja jos on väsyttänyt vielä kun Eelis aamulla herää, mies hoitaa aamupuuhat ja itse jatkan uniani.

Eelis höpöttää koko ajan, ja paljon. EITÄTÄTÄTÄTÄTÄ kuuluu kun on oikein kovasti asiaa. Ääniskaala vaihtelee kuiskailusta lähes huutoon. Oppi vanhemmilta lapsilta reissussa höpöttämään kovemmalla äänellä niin, että varmasti kuuluu. Eelis leikkii mielellään leikkejä, jossa laittaa kulhoon tavaraa ja heiluttaa sitten kulhoa. Jos tavarat tippuu, laittaa ne uudestaan sisälle. Joskus menee hermo jos tavarat tippuu heti. Pilttipurkkien kannet on ihan parhaita leluja!

Mutta nyt täytyy mennä laittamaan lounasta että Eelis pääsee nukkumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti