torstai 7. huhtikuuta 2011

Kuuden viikon rytmit

Tänään vaaka näytti aamulla 73,2 kg! Jes!

Meillä on nyt ilmeisesti taas tiheän imun kausi menossa, näin kuuden viikon kunniaksi. Eelis ei nuku kuin yhden kerran kolmisen tuntia yössä, loput unet menee ensin kahden tunnun välein ja aamummasta tunnin välein heräillään. Kuudesta lähtien ähistään pierujen kanssa, välissä nukutaan aina hetki ja yhdessä torkutaan noin kahdeksaan asti.

Aamusta valvotaan kaksi-kaksi ja puoli tuntia ja kymmenen-yhdentoista aikaan mennään ulos nukkumaan, riippuen koska ollaan noustu ylös. Nyt ei olla maltettu nukkua kuin tunti, jonka jälkeen itkeskellään. Tänään sain venytettyä heräämistä tunnilla eteenpäin kun kävin heijailemassa vaunuja ja lopulta otin kopan sisälle. Eli kahdentoista maissa herätään taas, ollaan hereillä puolisentoista tuntia ja taas mennään ulos nukkumaan. Yritän venyttää tätä noin kolmeen asti, eli joskus nukutaan pienet minipäikkärit välissä.

Iltapäivästä sitten herätään taas viiden-kuuden aikaan ja ollaan hereillä taas puolitoista-kaksi tuntia. Jos herätään aikaisin niin nukutaan vielä pienet unet ennen yöunille menoa, mikä tapahtuu kymmenen maissa.

Tässä meidän tämänhetkinen rytmi. Aamupäivästä puuhaillaan yhdessä, otetaan pitkä ilmakylpy hoitopöydällä ja harjoitellaan selkä- ja niskalihaksia lattialla. Päivällä otetaan taas pitkä ilmakylpy ja vähän yritetään olla lattialla taas. Illasta sitten taas ollaan isin sylissä. Illasta muutenkin ollaan mieluiten sylissä, ei meinaa nukkua millään itsekseen, paitsi sitterissä, johon Eelis laitetaan jos käydään saunassa. Muuten saa nukkua sylissä. Ja tietysti välissä tissitellään, yleenstä pari-kolme kertaa hereilläolon aikana.

Illasta minä useimmin makailen sohvalla ja katselen sarjoja, eli lööbailen vain kun isi huolehtii vauvasta. Isi myös vaihtaa vaipat iltaisin, minä toimin vain meijerinä. Tiistaisin ja perjantaisin illasta on kylpypäivä, jolloin Eelis ja isi läträä lämpimällä vedellä. Jos masussa ei ole nälkä, niin Eelis tykkää kovasti lillutella lämpimässä vedessä.

Öisin ollaan onneksi rauhassa, herätään öhisemään ja kun öhinä ei enää lakkaa, tökkään tissin suuhun. Eelis syö nopeasti ja nukahtaa takaisin. Ennenkuin itse nukahdan takaisin, vaihdan Eeliksen puolen toiselle, jotta seuraavalla syötöllä tyhjennellään toista tissiä. Puolet yöstä siis nukutaan vanhempien välissä ja puolet pinnasängyssä (josta toinen laita on otettu pois ja sänky on meidän sängyn jatkeena). Vaippa vaihdetaan vain jos siihen tulee kakka.

Meillä käytetään kestovaippoja, paitsi öisin kertakäyttöisiä. Ja hoitolaukussa on vain kertakäyttöisiä vaippoja (ja likapyykkipussi kestoille). Otimme lisäimut käyttöön viime viikolla, sen verran tulee jo pissaa. Kakka tulee kolmesti päivässä (yleensä aamupäivällä ennen ensimmäisiä päikkäreitä, illalla toisten päikkäreiden jälkeen ja vielä illalla ennen nukkumaanmenoa tai sitten yöllä). Jos kakka ei tule "sovittuun aikaan", on Eeliskin aika itkuinen. Muuten mahavaivoista ei onneksi kärsitä.

Näin meidän arki pyörii tällä hetkellä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti