sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Vihkiminen ja häät

Nyt on juhlat juhlittu ja kaikki meni hyvin.

Torstaina vanhemmat tulivat meille ennen maistraattiin menoa. Pakolliset sattumuksetkin saatiin kasaan ennen vihkimistä. Miehen äidin korkolaput murenivan meidän eteiseen ja minun äidin housut ratkesivat haaroista. Housut onneksi ehdittiin vaihtaa, mutta vihkimisen jälkeen mentiin kenkäostoksille. (Löysin itsellenikin uudet kevätkengät 20 eurolla :)

Torstaina aurinko paistoi ja tunnelma oli hieman jännittynyt. Maistraatin edessä napsittiin aurinkoisia valokuvia silmät sirrissä ja sitten siirryttiin vihkitilaan. Odotin ihan korutonta tilaa, ja se yllätti minut kauneudellaan. Odotus tilassa oli ihana 1800-lukulainen sohva tulevalle avioparille ja itse vihkitilassa oli massiivipuinen pöytä, jonka päällä oli kuivakukkakimppu ja lakikirja. Vihkikaava oli kaunis ja painotti yhteiskunnallista vastuuta perheenä. Tilaisuus oli nopeasti ohi, sillä emme halunneet mitään ylimääräistä. Vaimoutumisen jälkeen olo ei ollut mitenkään erilainen neitikaudesta, sormessani vain oli se sormus jota kävin salaa kurkkimassa useana iltana :)

Vihkimisen jälkeen suuntasimme skandinaavis-ranskalaiseen ravintolaan syömään ja saimme todella maittavaa ruokaa ja mahat täyteen. Syöpöttelyn jälkeen menimme shoppailemaan anopille uudet kengät. Tulimme vielä porukalla meille hörppäämään kahvit ja vihdoin pääsimme nauttimaan kahdenkesken uusista titteleistämme. Juhlistimme avioitumista elokuvan (9, aivan mainio), juustojen, naposteltavien ja viinin kanssa.

Seuraavana päivänä teimme ruokaa vanhemmilleni ja lounaan jälkeen lähdimme käärmenäyttelyyn. Siinä se päivä sitten menikin. Illalla hain ystäväni linja-autoasemalta meille. Hän tuli päivää aiemmin meille, jotta aamulla pääsisimme heti laittamaan tukkaan kuntoon. Juhla-aamuna herätys oli kahdeksalta, nukuin yön kuin tukki ja heräsin 15 minuuttia ennen herätyskelloa. Nousin tekemään aamiaista ja pian syötyämme aloimme hommiin. Puuhailimme pari tuntia tukkani kanssa, yhteensä valmistautumiseen meni noin kolme tuntia. Best man tuli myös meille auttamaan miestä pukeutumisessa. Yhdessä suuntasimme hyvissä ajoin juhlapaikalle. Ilma oli harmaa ja sateinen.
Juhlapaikka oli kaunis ja yksinkertainen, pöytäkoristeina oli Tiimarista eurolla ostettuja kynttilöitä ja maljakoissa oli koivunoksia ja tulppaaneja. Ruokatarjoiluina oli kala- ja kasvisvoileipäkakkua, pasteijoita ja keksejä, sekä kahvia/teetä hääjuustokakun kanssa. Kaikki oli oikein maittavaa ja täyttävää, tuntui että ei mahtunut pukuun enää santsilautasen jälkeen. Muutaman puheen jälkeen oli vuorossa ystäväporukan ohjelmanumero. He olivat alunperin mieheni ystäviä ja sanoivatkin nyt, että he kuuluvat samaan pakettiin mieheni kanssa. Jos meinaisin viettää hääyön mieheni kanssa kahden, pitäisi minun päästä heistä eroon. Avuksi sain muovipussillisen esineitä, jotka olivat mm. inhokkeja, joilla sain karkoitettua ystäviä yksitellen pois.


Aika meni nopeasti ja pian kello oli sen verran, että oli aika lähteä pois. Korjasimme lahjat ja pöytäkoristeet talteen, rasiat unohdettiin ottaa mukaan ruoantähteitä varten, mutta sekin asia järjestyi. Kotiin meitä seurasi minun vanhemmat sekä muutama ystävä. Vaihdoimme vaatteet ja pakkasimme laukun, sillä meille oli hotellihuone varattuna. Kirjauduimme hotelliin, ja kun lopulta pääsimme perille (hissi oli rikki ja huoneen ovi oli takalukossa), siellä meitä odotti pullollinen kuohuviiniä ja suklaalevy. Lähdimme kuitenkin vielä istumaan hetkeksi iltaa ystävien kanssa baariin, mutta tulimme hotellille takaisin niin, että ehdimme vielä käydä illallisella hotellin ravintolassa. Huoneeseen päästyämme olimme niin poikki, että päätimme ottaa kuohuviinin kotiin ja mennä vain nukkumaan.


Aamulla heräsimme aikaisin, kävimme nauttimassa aamiaisesta ja suuntaismme pian kotiin, sillä halusimme päästä takaisin kotiin kissojen (ja häälahjojen) luokse. Saldona oli kaksi parivuoteen pussilakanasettiä, 12 kpl muumimukeja, itsetehty shaali, muutama sekalainen tavara ja kasa avustusta häämatkakassaan. Ihanaa kun tämä kaikki on ohi, nyt edessä on enää kiitoskorttien teko ja kaikkien korttien uusiminen! Onneksi tätä lomaa on vielä 1,5 päivää jäljellä :)

Oikein ihanaa pääsiäistä kaikille!

ps. lisään kuvia tähän myöhemmin, kaikki kuvat ovat vielä kamerassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti