perjantai 5. helmikuuta 2010

Pyykinpesua

Ostimme pyykinpesukoneen viime keväänä ja viime kuussa se alkoi pitää kummallista kolinaa. Kolmannen kolinakerran jälkeen rumpu lakkasi pyörimästä ja vaatteet vaan lilluivat vedessä. Iyh. Onneksi takuuta oli vielä reilusti jäljellä, eräs lauantai tajusimme kellon olevan jo niin paljon, että jos meinaisimme käydä sanomassa kaupassa pyykinpesukoneestamme, olisi meidän oltava jo menossa. Kun pääsimme paikan päälle, huomasimme lapun luukulla "Liike suljettu. Kiitämme kaikkia asiakkaitamme.". Asuinpaikkakunnallamme ei ilmeisesti ole enää olemassa koko kauppaa, missään!

Jouduimme odottamaan maanantaihin jotta saimme soitettua vakuutusnumeroon, josta annettiin paikallisen korjaamon numero. Kävimme siellä, huoltomies tuli seuraavana päivänä ja vika selvisi. Rumpua pitelevä mutteri oli mennyt poikki ja tarvitsisimme uuden rummun (varaosarummuissa on kuulemma paksummat mutterit, joten nyt pitäisi kestää). Uuden rummun tilaaminen vain kestäisi seuraavaan viikkoon.

Pyykkiä alkoi kertyä, sillä en (tietenkään) suostunut ottamaan käyttöön vain lilluteltuja pyykkejä joita olin yrittänyt pestä koneella. Eilen, vihdoin, uusi rumpu saapui ja koko eilisen illan ihan innoissani pesin pyykkiä!


Lähdin töistä jo aiemmin vastaanottamaan uutta rumpua. Päätin keittää uuden rummun kunniaksi kardemummakahvia kermavaahdon kera ja söin leipomiani muffinsejakin.

Minä muuten ihan oikeasti pidän pyykinpesusta. Ihan kuin siinä nyt olisi kamalasti tekemistä kun konehan ne pesee. Mutta pidän pyykin lajittelusta ja kuivumaan ripustamisesta. En niinkään välitä vaatteiden kaappiin viikaamisesta, se on vain pakollinen paha joka seuraa pyykin pesusta.

Sokerihelmen blogissa oli myös puhetta pyykinpesusta. Meillä petivaatteet menevät välillä oikein-, välillä väärinpäin pyykkiin mutta ennen paikalleen laittamista käännän ne oikein päin. Laitan kädet kulmien aukoista sisään, rullaan  pussilakanan käsieni ympärille, nappaan peiton kulmista kiinni ja ravistan. Voilá, valmista :)

ps. en tehnyt sitä raskaustestiä aamulla. En myöskään ole tiputellut vielä(kään). Maha on vähän kipristellyt ja eilen taas miehen pekoninhajut kuvottivat. Miksi nyt epäröin ja lykkään testin tekemistä kun viime viikolla olisin voinut tehdä sen vaikka joka päivä?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti